2022 Dünya Kupası Eleme maçlarına fırtına gibi başlayan A Milli Futbol Takımı’nda futbolcuların yeni tip korona virüse (Covid-19) yakalanması kafalarda soru işareti yarattı.

Oyuncuların milli maçlar için bir araya geldiği sabah, test sonuçlarını beklemeden yemek yiyip, antrenmana çıkması her şeyin başlangıcı oldu.

Teknik Direktörü Şenol Güneş'in konuyla ilgili yaptığı açıklamalar ise gündeme bomba gibi düştü.

Deneyimli teknik adam, "UEFA testlerinde negatiftiler, ama maçtan sonrası bazı oyuncular pozitif çıktı. Belki maçta oyuncu pozitifti" diye konuştu.

Habertürk'ten Erhan Kaan Adıgüzel'in haberine göre, 2022 Dünya Kupası Eleme maçlarına Hollanda ve Norveç'i yenip Letonya ile berabere kalarak üç maçta 7 puan alan A Milli Futbol Takımı, üst üste gelen korona virüs haberleriyle sarsıldı. Yaşanan sürecin arkasından ise büyük bir ihmalkarlık çıktı.

KULÜPLERDEN GELENLERE TEST YAPILDI

Süper Lig’de 30. hafta maçları tamamlandıktan 1 gün sonra A Milli Takım, Riva’daki Hasan Doğan Tesisleri’nde toplandı. Kulüplerinden gelen futbolculara sabah saatlerinde Covid-19 testleri yapıldı. Bu noktaya kadar prosedür olması gerektiği gibi uygulandı. Ancak yapılan testlerin sonuçları beklenmeden tüm oyuncuların bir araya getirilmesi, ihmalin başlangıcı oldu.

TEST SONUÇLARI BEKLENMEDİ

Sabah saatlerinde yapılan Covid-19 testleri, laboratuvara gönderildi. Ancak sonuçlar gelmeden kadrodaki futbolcular önce kahvaltıda bir araya geldi. Ardından da takım halinde antrenmana çıkıldı. Test sonuçları sonrası 2 futbolcuda korona virüse rastlandı. Bu sonuçlar diğer futbolcuları da temaslı hale getirdi. Devam eden günlerde yapılan testlerde Covid-19 olan futbolcu sayısı artarak 9’a kadar ulaştı. Milli maçlar bittikten sonra kulüplerine dönen oyunculara yapılan test sonucunda pozitif vakalara rastlanınca, milli futbolcular izole edilerek 10 günlük karantina süreleri başlatıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre ise A Milli Takım'da yaşanan korona virüs sürecini Ay yıldızlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, gazetecilerle yaptığı sohbette tek tek anlattı.

"SEYAHATTEN YORGUNUZ" DEDİLER

Letonya maçında zihinsel ve fiziksel bir düşüş yaşadıklarının altını çizen Güneş, "Letonya öncesi Norveç ile İspanya'da oynadık. İspanya dönüşü bazı oyuncularımız jet lag yüzünden olduklarını söyledi. Ancak bu nedenle yorgun olduklarını düşünen oyuncularımız belki de korona olduklarının farkında olmadı. Kendilerine 'Madem halsizdiniz, niye söylemediniz' dedim. Onlar da 'Hocam seyahatten yorgunuz' diye düşündük' dediler" diye konuştu.

"BELKİ MAÇTA POZİTİFTİ"

Toplam 6 test yaptıklarını ve maçlardan önce kadroya çağırdıkları 23 oyuncunun da başlangıçta bir sıkıntısı olmadığını anlatan Güneş, "Maçtan önce yapılan UEFA testlerinde negatif çıktılar ama maçtan sonra yapılan testlerde bazı oyuncular pozitif çıktı. Belki maçta oyuncu pozitifti. Bilmiyoruz yani. Vida olayında olduğu gibi. Maçtan önce negatif çıkan oyuncular maçtan sonra pozitif çıktı" dedi.

"BU ÜÇ OYUNCUDAN YANSIMIŞ OLABİLİR"

Şüpheleri gidermek için İspanya'da kan testi de yaptırdıklarını kaydeden Güneş, "Ama işte maçtan sonra Taylan Antalyalı, Emre Kılınç gibi bir çok oyuncuda pozitif çıktı. En başta İrfan Can, Nazım ve Zeki Çelik'te çıktı. Bu üçü aynı gruptaydı. Onlardan yansımış olabilir" ifadelerini kullandı.

KADRODAN KİMLER ÇIKARILDI?

Letonya maçı öncesi açıklamalarda bulunan A Milli Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş; Göztepe'den Alpaslan Öztürk, Altınordu'dan Enis Destan ve Antalyaspor'dan Bünyamin Balcı'nın kadroya alındığını belirtti. Güneş, 8 futbolcunun ise sakatlık ve hastalıkları dolayısıyla kadrodan çıkarıldığını söyledi.

A Milli Takımımızda daha önce kadrodan çıkarılan Nazım Sangare, İrfan Can Kahveci, Mehmet Zeki Çelik ve Merih Demiral isimlerine Kaan Ayhan, Dorukhan Toköz, Cenk Tosun ve Emre Kılınç'ın eklendiği belirtildi.

Norveç ile İspanya'da yapılan maçın ardından ay-yıldızlılar Covid-19 testinden geçti. Semptomu olmayan üç futbolcunun testi pozitif çıktı. Hollanda maçı öncesinde de testi pozitif çıkan iki isim kamptan ayrılmıştı.

A Milli Takım'ın "3 futbolcumuzda pozitif vakaya rastlanmıştır" açıklamasının ardından Beşiktaş'tan açıklama geldi ve Cenk Tosun ve Dorukhan Toköz'ün testlerinin pozitif olduğu doğrulanmış oldu.

Editör: TE Bilişim