Milliyet'in haberine göre, kudret narının yararları bitmek bilmiyor. Çekirdeklerini ayırdıktan sonra zeytinyağı ile karıştırılan ve 1 ay boyunca yenen kudret narı ülser, gastrit, kolit, reflü, kabızlık ve hazımsızlık gibi hastalıkları iyileştiriyor. 

Kudret narının kanser hücrelerinin yayılması, gelişmesini ve büyümesini önlediği de ileri sürülüyor. Özellikle memem kanserinin nüksetmesini de engellediği söyleniyor.  

Vücutta oluşan yanıklar ve yaraların tedavisinde kudret narından yararlanılıyor. Yine çekirdeklerini çıkarttığınız kudret narını zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra katı haldeyken  yaraların ve yanık yerlerin üzerine koymanız iyileşmenizi sağlayacaktır.

CİLDİ ONARIYOR LEKELERİ YOK EDİYOR

Ayrıca E vitamini açısından oldukça zengin olan kudret narı, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor bakteri, mikrop ve virüslere karşı vücutta kalkan görevi görüyor.
Zeytinyağlı kudret narı, iltihapları da kurutuyor. Karaciğeri de yenilemesiyle biliniyor. Kanı temizleyen kudret narı, kan dolaşımını da artırıyor. Şeker hastalığına da iyi geliyor.

Egzama, çıban ve sedef gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılan kudret narı, cilt lekelerini de yok ediyor. Varis ve romatizma ağrılarını da geçiren kudret narı, guatrı vücuttan adeta atıyor.

Bir adet kudret narının çekirdeklerini ayıklayarak cam kavanoz içine atın. Sonrasında kavanozun yarısına gelecek şekilde üzerine zeytinyağı ekleyin. Kudret narı, bu şekilde kısa bir süre sonra zeytinyağı için erimeye başlayacaktır. Bu şekilde hazırladığınız kudret narı kürünü, yemeklerden önce bir kaşık yiyerek kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yanıklar ve yaralar içinde merhem gibi faydalanabilirsiniz.

FAZLASI ZARAR VERİYOR

Çekirdeklerinin zehirli olduğu bilinen kurdret narının fazla kullanılması da insanlara zarar veriyor. Hamilelerde düşük yapma ihtimali de var. Günde 1 kaşıktan fazla tüketilen kudret narı ishale, mide-bağırsak sorunlarına ve karın ağrısına neden oluyor. Şekeri yükselten kudret narı insülin kullanan hastalara da önerilmiyor.

Editör: TE Bilişim