Bireylerin en sıklıkla yaşadıkları ve zaman zaman dayanılamaz bir hale gelen diş ağrısı geçmek bilmeyen durumlarda normal yaşamı da sıkıntıya sokmaktadır. Bu rahatsızlıktan gem vuran hastalar genelde diş doktoruna giderek ya da evlerinde kendilerinin hazırladıkları bazı karışımlarla diş ağrısından kurtulmayı tercih etmektedirler.

Diş ağrısı rahatsızlığı bireylerin gündelik yaşamını etkilediği gibi huzursuzluk ve oldukça acı veren bir hadise olarak göze çarpar. Ağrı durumunda kimi zaman apse meydana gelerek yanakta şişme gibi durumlarda hastanın beslenme gibi sorunları da baş gösterir. Ancak bir tuzlu su ile yapılacak olan gargara ya da soğuk kompres ağrıyı az da olsa dindirebileceği gibi hastayı sakinleşmesine ve uyumasına da yardımcı olur.

Ancak ağrının 2 veya 3 günden fazla sürmesi durumunda mutlaka bir uzman ya da doktora görünmekte fayda vardır. Bu konuda diş hekimleri ağrı olan bölgeye müdahale edebileceği gibi bundan nasıl kurtulmanız gerektiği konusunda size yardımcı olacaktır.

Tuzlu Su

Diş ağrısını çeken bireylerin genellikle kullandığı çözümlerden birisi de tuzlu su ile yapılan gargaradır. Doğal bir karışım olan tuzlu su, dişlerin arasına sıkışabilecek olan gıda parçalarını çözümlemede en etken yoldur. Bu karışım ayrıca dişte yaşanan iltihaplanmayı da azaltabildiği gibi oluşabilecek olan yaraları da iyileştirmeye yardımcıdır.

Soğuk Kompres

Aşırı derecede nükseden diş ağrısı olan bölgeye uygulanan soğuk kompres yaşanan acıyı az da olsa azaltabilmektedir. Diş üstünde yaşanan şişme ve iltihaplı bölgeye uygulanacak soğuk kompresi ortalama 25 dakika süresince bir havlu içerisine sararak yanak kısmından ağrı olan bölgenin üzerine bastırabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim