Habererk / Haber Merkezi

Haftada 3 kupadan fazla çay içenlerin, daha az içenlere göre; kalp krizi geçirme riski %20 daha az olduğunu ortaya çıkması dikkatlerden kaçmadı.

Prof. Dr Güner Sönmez Harvard Üniversite'nin sitesindeki dikkat çeken çay makalesini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Çay, içeriğindeki flavonoidlerle kalp sağlığını destekler. Yeni makale; Haftada 3 kupadan fazla çay içenlerde, daha az içenlere göre; Kalp krizi geçirme riski %20 daha az."

Harvard Üniversite'nin sitesindeki makale şu şekilde:

Düzenli çay içmek daha iyi kalp sağlığı ile bağlantılı

European Journal of Preventive Cardiology tarafından 9 Ocak'ta çevrimiçi olarak yayınlanan bir araştırmaya göre, en azından iki günde bir bir bardak çay içmek kalbiniz için iyi olabilir .

Çalışma, uzun vadeli bir sağlık çalışmasının parçası olan 100.000'den fazla Çinli yetişkinin verilerini içeriyordu. Katılımcılar, ne kadar çay içtikleri de dahil olmak üzere sağlık ve davranışsal bilgiler verdiler. Takip ortalama yedi yıl sürdü.

Haftada üç fincandan daha az çay içen insanlarla karşılaştırıldığında, daha fazla içenlerin kalp krizi veya ilgili bir sorun riski% 20 ve kalp hastalığı nedeniyle ölme riski% 22 daha düşüktü.

Bulgular, çay içmenin bu faydalardan sorumlu olduğunu kanıtlamıyor. Ancak hem yeşil hem de siyah çay, kalp hastalığının bir suçlusu olan iltihabı hafifletmeye yardımcı olan flavonoidler adı verilen bileşikler açısından zengindir. Çay içmek ayrıca düşük kolesterol ve iyileştirilmiş kan damarı işlevi ile ilişkilendirilmiştir.

Editör: TE Bilişim