Çinli araştırmacıların koronavirüsün tedavisinde geliştirilen Favipiravir'in klinik çalışmalarda oldukça etki gösterdiğini açıkladı. Bu ilacın semptomları gerileterek koronavirüsün tedavisinde kullanılacağını söyledi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını sonrasında umut olabilecek bir gelişme yaşandı. Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Müdürü Zhang Xinmin tarafından yapılan açıklamada Japonya'nın Avigan veya Favilavir olarak da bilinen Favipiravir adlı grip ilacının koronavirüste kullanılabileceğini ifade etti.

Pekin'de tertip edilen bir basın toplantısında söz alan Zhang, bu ilacın oldukça etki gösterdiğine ve ülkede bulunan iki farklı sağlık kuruluşu tarafından yapılan klinik çalışmalarda da bunun kanıtlandığını dile getirdi.

İlacın hem Wuhan hem de Shenzen kentlerinde bulunan bazı hastaların üzerinde denendiğini belirten Zhang, Favipiravir grip ilacı verilen hastalarda negatif etkilerin 4 gün içerisinde etkisini gösterdiğini ifade etti. Ayrıca Favipiravir adlı ilacın koronavirüs semptomlarını ortadan kaldırarak bunun yanında da belirgin bir yan etkisinin olmadığı kanaatine varıldı.

Editör: TE Bilişim