Hukukçu Profesör Ersan Şen, Sözcü TV'de Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı.

Şen, kademeli normalleşme genelgesinde anayasaya aykırı maddeler olduğunu söyledi.

Şen, “Çıkan genelgemizde çifte standardın ötesinde Anayasa’ya aykırılıklar var.

65 yaş üstü ve 18 yaş altı için getirilen toplu taşıma araçlarına binemeyeceksin, bunun kanunda yeri yok. Nasıl yapıyorlar ben anlamıyorum" dedi.

NORMALLEŞME GENELGESİ HUKUKİ Mİ?

*Polis devleti, kanun devleti, hukuk devleti… Ülkede bunları tartışırken bir anda genelgeler devleti olduk çıktık. İçişleri Bakanlığı'nın genelgelerine bakıyorsunuz, Allah'tan bir gün önce çıktı. Yani bu genelgenin pazartesi günü ilan edileceği ifade edilmişti, Allah'tan onu isabetli bir gün önce yapabildiler. Bugüne kadar uygulamaların yetkisiz bir şekilde yapılması bunun yanında da hem genelgede hem uygulamada gördüğümüz çifte standart şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli sorunlarından birisi.

*Örneğin Şanlıurfa'da bir cenaze namazına baktığınızda bir başka yerde yapılana baktığınızda bu işlerin eşit gitmediğini hatalı olduğunu görüyorsunuz. Yani hata yapıyorsan bari herkese aynı hatayı yap da hatadan herkes istifade etsin.

*Dolayısıyla bugün çıkan genelgemizde de çifte standardın ötesinde Anayasa'ya aykırılıklar var. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı için getirilen toplu taşıma araçlarına binemeyeceksin, bunun kanunda yeri yok. Nasıl yapıyorlar ben anlamıyorum. Siz kapanma süresince neyi yapamadınız? Aşılamayı yapamadınız. Ben özellikle, ‘bizim aşımız nerede' diye sordum. TBMM var ya kanun çıkarın eksikse ya da olağan kanunları doğru dürüst uygulayın. Genelge, yazımı, içeriği, yetkisi, Anayasa'ya göre 65 yaş ve üzerine getirilen kısıtlamalar yönünden hatalı. Çifte standart her yerde oldu yani bizi idare edenler kendi koydukları yasaklara uymuyorlar ne yapabiliriz?”

Editör: TE Bilişim