Karın Germe nedir?

Karın germe işlemi, karın görünümünü estetik anlamda düzeltmeyi, yağ ve fazla deriyi ortadan kaldırmayı sağlar. Bu, işlem karın duvarını oluşturan kasları birbirine dikerek onarma yolu ile yapılır. Bu prosedür, vücudun geri kalanıyla orantısız görünen şişkin bir karın oluşturan esnekliğinin ötesinde cilt genişlemesi yaşayan bireyleri yeniden şekillendirmeyi amaçlar. Dünyada en çok uygulanan ilk beş estetik ameliyattan biri olarak gösterilen bu estetik cerrahi prosedürü, karın düzleşmesine ve yeniden şekillenmesine yardımcı olur.

Kalp sağlığında meyve tüketiminin önemi büyük! Kalp sağlığında meyve tüketiminin önemi büyük!

Bazen sağlıklı bir diyet ve tutarlı bir egzersiz düzeni bile tüm bu sorunlardan kurtulmak ve istenen vücut şeklini elde etmek için yeterli değildir. Hamilelik, yaşlanma ve kilo dalgalanmalarınız cildin sarkmasına veya karın kaslarınızın zayıflamasına neden olduysa, karın germe sizin için doğru bir tercih olabilir. Abdominoplasti olarak da bilinen karın germe ameliyatı, alt karın bölgesindeki fazla deriyi, yağı ve dokuyu alırken, ayrılmış karın kaslarını eski haline getirerek daha ince bir vücut hattı ve daha sıkı bir karın elde etmenizi sağlar. Quartz Clinique'de bulunan ve son teknoloji sayesinde hem tam hem de mini karın germe gibi cerrahi ameliyatları sizlere sunar. Artık hayal kırıklıkları bitti ve hastalar daha fit vücut hatlarına ve belirgin karın şekilleri ile bir kez daha özgüvenlerine kavuşabilirler.

Sarkan derinizin ve karın kaslarınızın boyutuna bağlı olarak çeşitli seviyelerde karın germe yapılır. Doğru prosedürü seçmenize yardımcı olması için bunları anlamak önemlidir.

Tam KARIN GERME nedir?

-Tam anlamı ile "düz karın" etkisi isteyenler için idealdir,

-Tüm karnın küçültülmesine ve düzleştirilmesine izin verir,

-Kesi, bikini çizgisinin altından sağ kalça kemiğinden sol kalça kemiğine kadar uzanan bir kesi yapılır,

-Gevşek cildi düzeltir ve karın kaslarını sıkılaştırır,

-Alt karın bölgesindeki çatlakları giderir

MİNİ KARIN GERME NEDİR?

-Alt karın bölgesi ile sınırlı cilt sarkması ve gevşek kasları olmayanlar için daha idealdir.

-Daha kısa kesi ve daha hızlı iyileşme süresi içerir

-Alt karın bölgesindeki fazla deriyi ve yağı alır

-Göbeğin altındaki çatlak görünümünü ve deriyi sıkılaştırır

ÇEVRESEL 360 DERECE KARIN GERME NEDİR?

Daha uzun hatta 360derece bir karın germe kesisi, çevresel karın germe veya tüm vücut germe olarak da bilinir, geleneksel karın germe ameliyatından farklıdır. Bu prosedür sadece karın bölgesini değil aynı zamanda bel, sırt ve kalçaları da kapsayabilir. Bu işlem karından yanlara doğru sarkan elastikiyetini kaybetmiş fazla miktardaki derinin, göbek yağlarının ve bozuk kasların, sarkık kalça ve uylukların alınmasına yardımcı olur. Bu operasyon, fazla deri ve yağın alınması için bel çevresinde yapılan “kemer benzeri” ince bir kesi ile başlar. Daha genç bir görünüm elde etmek için alt deri yukarı, üst deri aşağı çekilmelidir.

Bu ameliyat özellikle aşırı kilo alıp vermiş kişilerde görülen karın ve sırt bölgesindeki sarkmış fazla deriyi almaya ve karın kaslarını güçlendirmeyi hedefler. Karın germe, güzel bir sonuç için istenmeyen cildi gidermek ve görünümünü pürüzsüzleştirmek için nihai çözümdür!

Karın Germe ameliyatı için iyi bir aday mısınız?

Fit bir vücuda sahip olmak isteyen her birey karın germe işlemi için iyi bir aday olarak kabul edilir. Ancak bu işleme uygun olabilmek için en az 20 yaşında veya daha büyük, sağlık durumunun iyi olması gerekmektedir.

Liposuction ile Karın Germe İlişkisi!

Tipik olarak, liposuction ve karın germe prosedürü, ele alınması gereken tüm alanları hedeflemek için aynı anda gerçekleştirilir. İlk konsültasyonunuz sırasında doktorunuz, ne kadar liposuction yapılması gerektiğini belirleyecek ve bu da hastalara yağın nereden alınacağı hakkında genel bir fikir verecektir. Karın Germe, fazla deriyi gererek ve sıkılaştırmak amacı ile yapılırken eğer içeride fazla yağ bırakılırsa işlem sonucu beklenen gibi olmayacaktır. Liposuction'ın kendisi cildi sıkılaştırmayıp sadece yağı aldığından, istenen sonucu elde etmek için her iki estetik ameliyatın birlikte yapılması gerekir.

Karın Germe Sonuçları

Karın germe ameliyatı geçiren hastalar, bunun büyük bir estetik ameliyat olduğunu anlamalıdır. Şişlik ve rahatsızlık, işlemden birkaç hafta sonra geçecektir.

Ameliyat sonrası yara izi bakımı, yara izlerinin görünümünü azaltmak için hayati önem taşır. Quartz Clinique'de hastalara uygun şekilde iyileşmelerini sağlamak için işlem sonrası yara izi bakımı talimatları detaylı anlatılır. Bu bakım kapsamında, iyileşme sürecine yardımcı olmak için satın almak üzere özel olarak formüle edilmiş jeller ve topikal merhemler önerilir.

Karın Germe Fiyatları Nedir?

Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı merkezlerin çeşitli internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir.

Editör: TE Bilişim