İran'da gözlemlenen koronavirüs nedeni ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İran'dan Türkiye'ye giriş yapan tüm araç, eşya ve yolcu geçişlerinin durdurulduğunu resmen açıkladı. Son koronavirüs salgını sonrasında İran'da ölümlerin görülmesi ile sosyal medyada da sınır kapılarının kapatılması istenmişti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan açıklamasında sınır komşusu İran'da görülen koronavirüs salgını sonrasında tüm araç, eşya ve yolcu geçişlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğu ve tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Uçuşlar Durduruldu

İran üzerinden ülkemize çıkışlı olarak transit geçişlerinde sürekli olarak güzergahların kontrol altında tutulacağını söyleyen Pekcan, gümrük kapılarında da çalışanların hijyen ve sağlık kurallarına uyup uymadıkları konusunda tüm tedbirlerinde arttırılacağından söz etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise İran sınır kapılarının kapatıldığını uçuşların durdurulduğunu ve sağlık tüzüğü çerçevesinde kara ve demir yolu ulaşımının da bundan sonra ikinci bir emre kadar gerçekleştirilmeyeceğini ifade etti. Sadece İran'dan Türkiye'ye geçişler durdurulurken diğer yönde ulaşımın devam edeceğini vurgulayan Koca, vatandaşlarında şüpheli durumlarda kendilerine ulaşmalarını istedi.
 

Editör: TE Bilişim