Koronavirüsünün ve hastalığının tedavisi için öncelikle bu virüsün kaynağını bulmak gerekiyor.

Virüs salgın haline gelmeden önce mutasyona uğrayıp, insandan insana bulaşmaya başladı. Ama daha önce hayvandan insan bulaşması gerekiyordu.

Yarasa çorbası

Bu noktada Çin’in Wuhan kentinde Yarasa Çorbası teorisi ortaya atıldı. Çeşitli videoların sosyal medyada paylaşılması ise bu teorisinin güçlenmesine sebep oldu.

İddiaya göre Wuhan halkının sıklıkla tükettiği yarasa çorbasının hastalığın yayılmasına neden olmuş olabileceği ileri sürülmüştü.

Ama bu spekülasyonlar tamamen yanlış ve yanlı idi. Sosyal medyada sıklıkla paylaşılan yarasa çorbası videosu gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Wuhan halkının sıklıkla tükettiği iddia edilen yarasa çorbası videosu gerçekte Wuhan’da çekilmemişti. Video blog yazarı ve seyahat programcısı Vang Mengyun tarafından Batı Pasifik'teki Palau adasında 2016'da çekilmişti.

Yarasalar virüsün yayınlamasındaki kaynaklardan biri olsa da, yarasa çorbası Çin’de yaygın bir yiyecek olmadığı bilinen bir gerçek.

Antalya'da ölü yarasa paniği!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde sahilde 2 yarasa ölüsü bulunduğu haberi bölge halkını paniğe sürükledi.

Gazipaşa halkı yarasaların incelenmesini istedi. Koru Mahallesi'nde doğal havuzların da bulunduğu sahilde 2 yarasa ölüsüne rastlayan vatandaşlar 112 acil servisi arayarak, yarasa ölülerinin alınmasını istedi. 12 cm boyundaki yarasaların neden öldüğü bilinmezken görenleri tedirgin etti.

Editör: TE Bilişim