Çoğumuz limon suyunu kullandıktan sonra kabuğunu çöpe atıyoruz. Ancak bu çok büyük bir hata. Çünkü limon kabuğu faydaları, tıpkı limon suyu faydaları gibi birçok konuda sağlığa etki ediyor. Hatta limon kabuğu, suyuna göre 5-6 kat daha fazla olduğu söyleniyor.

Bağırsakları korur: Limon kabuğunun içinde bulunan lif bağırsak sağlığını korurken, limon kabuğunun içerdiği pektin ise hazımsızlığı önler.


Damar sağlığı için çok yararlıdır: Limon kabuğunda bulunan naringin ve hesperidin damar yapısını korur. İçerdiği C vitamini sayesinde de koroner arter hastalığı riskini azaltır.

Karaciğerdeki yağlanmayı azaltır: Limon kabuğunun içinde bulunan esansiyel yağlar ve pektin, karaciğerdeki yağlanmayı ve kolesterol seviyesini azaltır.

Kanser riskini önemli miktarda azaltır: Limon kabuğunun içerisinde bulunan bazı yararlı maddeler kanserli hücrelerle savaşır.

Diş eti sağlığı konusunda çok etkilidir: Limon kabuğu, içinde oldukça fazla bulunan C vitamini sayesinde bu vitaminin eksikliğine bağlı olarak meydana gelebilecek kanamalı diş eti hastalıklarının oluşumunu engeller.

Editör: TE Bilişim