Koronavirüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara bir kısıtlamada Kocaeli’nden geldi.

Daha önce Erzincan, Eskişehir, Mardin, Ordu, Kastamonu, Ankara, Bursa, Kütahya, Batman, Sivas, Manisa, Kırıkkale, Aksaray, Bartın, Elazığ, Kayseri, Şanlıurfa, Yalova, Siirt, Kahramanmaraş, Malatya ve Düzce'de çeşitli kısıtlamalar getirilmişti. Kocaeli de kısıtlama kararına dahil oldu.

TOPLU ULAŞIM O SAATLERDE YASAK

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. 20 Ağustos tarihli kararlar bugün Kocaeli Valiliği tarafından duyuruldu.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 06:00-10:00 ve 16:00-20:00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

Sınırlamaya tabi olan vatandaşlar Kocaeli’de kurulan gıda, giyim, sosyete pazarı gibi tüm semt ve ilçe pazarları, alışveriş merkezleri, sinema, tiyatro, konser, gösteri merkezi gibi yerlere de giremeyecek.

DÜĞÜN VE NİŞANLARA DA KATILAMAYACAKLAR

65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar yakın akrabaları hariç olmak üzere asker uğurlamaları, düğün, nişan, nikâh, kına gecesi, kız isteme, sünnet gibi toplu etkinlik ve organizasyonlara katılamayacak.

Söz konusu yasaklara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilecek ve ayrıca Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

UMUMİ HIFZISSIHHA KANUNU 282. MADDESİ

Bu kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlar hakkında, kanunda ayrıca bir ceza hükmü gösterilmediği ve fiilleri Türk Ceza Kanunu’nda daha ağır cezayı gerektirmediği takdirde 2 aya kadar hafif hapis ve 100 liradan 500 liraya kadar hafif para cezası verilir.

Editör: TE Bilişim