Çoğunlukla ergenlik çağında ortaya çıkan sivilciler kimi zaman vücuttaki sinyaller olarak da bilinmektedir. Dikkate alınması gereken bir unsur olan sivilce bazı durumlarda mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalığın habercisi olabilmektedir.

Vücut tarafından salgılanan yağların doğal olmayan yollarla dışarı çıkamaması durumlarında ortaya çıkan sivilce genelde ergenlik çağlarında sıklıkla görülür. Siyah nokta oluşumuna sebebiyet veren sivilce aşırı hormon salgısı sonucunda da oluşabilir. Bu tür sivilceler sıkılmamalıdır aksi takdirde ciltte iz kalmasına neden olabilir.

Sivilce Oluşumuna Etki Eden Besinler

Sivilcelerin vücuttan belli zaman sonunda kaybolmaması durumunda mutlaka bir uzmana görünmekte fayda vardır. Ancak bazı durumlarda bireyler doktora gitmek yerine sivilcileri sıkarak bundan kurtulmaya çalışır. Sıkılan bu sivilcelerde bulunan mikroplar aslında diğer yerlere de bu yollarla bulaşır. Dengesiz yağlanma sonucunda genellikle siyah noktalar şeklinde görün sivilceler birkaç gün içerisinde geçmektedir. Geçmediği durumlarda ise ilaç tedavisine başlanarak bunlardan kurtulmak amaçlanır. 

Sivilce oluşumunun teme sebeplerinden birisi de dengesiz beslenmedir. Her bünye değişik bir şekilde bünyeye sahip olduğundan sivilceler hassasiyet gösterir. Kızartma, aşırı yağlı besinler, çikolata, cips, kola, domates, sarımsak, portakal suyu, fast food ürünleri, kuru yemiş ve hayvansal gıdalar sivilcelere neden olmaktadır.

Editör: TE Bilişim