Kalp pili gibi hayati malzemeler bulunmazken, doktorlar acil olmayan ameliyatların ertelendiğini ifade etti.

Türkiye’de sağlık alanında kriz büyüyor. Hastanelerden randevu almak zorlaşırken, yüzlerce ilaç bulunamıyor, tıbbi malzemedeki kriz de sürüyor.

Döviz kurundaki aşırı yükseliş nedeniyle medikal firmaları kamu hastanelerine malzeme vermiyor. Bu nedenle birçok ameliyat da erteleniyor. Artık halk sağlığını tehdit eder boyuta gelen kriz çözülmezse büyük bir sağlık sorunu bizleri bekliyor.

KALP PİLİ ALARM VERİYOR AMA PİL YOK

Tıbbi malzemede yaşanan sıkıntıdan etkilenen vatandaşlardan bir de Erzurum’da yaşayan kalp yetmezliği olan Ali Dursun Doğan. Kalp yetmezliği nedeniyle 2018’den beri kalp pili kullanan Doğan, kalp pilinin alarm vermesiyle 5 Ocak’ta Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitmiş.

Doğan’ın yapılan kontrollerinde kalp pilinin bitmek üzere olduğu ama döviz kurundaki yükseliş nedeniyle firmaların hastaneye pil vermediği söylenmiş.

Doğan, doktorunun iki hafta içinde pilin değişmesi gerektiğini söylediğini belirterek “14 Ocak’ta arayın dediler. Aradığımda 20 Ocak’ta hastaneye gelmem istendi. Pil sorunu çözüldü mü bilmiyorum. Hastaneye gidince anlayacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim