Bursa'da topraktan fışkıran maden suyu vatandaşlardan büyük bir ilgi gördü. Başka ilçelerde yaşanan vatandaşlar ise toprak içerisinden çıkan ve şifalı olduğunu belirtilen bu su için akın akın gelmeye devam etmekte.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde toprak içerisinden fışkıran maden suyu vatandaşlardan büyük bir ilgi görüyor. Şifalı olduğu iddia edilen ve oldukça yaygınlaşan bu sudan yararlanmak isteyen vatandaşlarda İnegöl'e gelmeye devam ediyor. Kurşunlu Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar da topraktan fışkıran maden suyu için bölgeye oldukça yoğun bir talep olduğundan ve ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getirmekte.

Su Oldukça Şifalı

2005 senesinde bu ilgiyi fark eden bir dernek ise topraktan fışkıran su için bir çeşme yaptırma kararı aldı. Şimdilik sadece kısa kısa aralıklarla sızıntı olarak yüzeye çıkan su konusunda bilgilendirme yapan Muhtar İbrahim Kılıç, bölgeye aşırı ilgiden memnun olduklarını söyledi. Vatandaşlara bu suyu kazandırdıkları için oldukça mutlu olduklarını belirten Kılıç, güzel bir çeşme yaptırarak katkısız bir şekilde insanların şişeler getirerek suları doldurduktan sonra evlerine götürdükleri söyledi.

Mahalle sakinleri ise suyun tadını sevdiklerini ve bunun maden suyu olduğunu belirterek bidonlardan su içtiklerini bunun ücretsiz olduğunu ifade ettiler. Suyun oldukça şifalı olduğunu duyan çoğu vatandaş ise çevre illerden bölgeye akın etmeye devam etmekte.

Editör: TE Bilişim