Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canlı yayında yaptığı basın açıklamasında Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini söyledi. Koca, koronavirüs görülen hasta hakkında net bilgiler vermezken hastanın İstanbul'da Acıbadem'de bir hastanede karantina altında bir erkek olduğu ifade edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece saatlerinde bir son dakika açıklamasında bulundu. Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü belirterek hasta haklarından dolayı kesin bir bilgi vermekten kaçındı.

Hasta Mahremiyeti İçin Bilgi Verilmedi

Koca açıklamasında bu zamana kadar gösterdikleri şeffaflık konusunda ayrıntıların ilerleyen günlerde verileceğini söyleyerek koronavirüs şüphesi olan bir hastada testlerin pozitif çıktığından bahsetti. Koca, hastada yüksek ateş ve öksürük ile beraber şikayetler sonrasında yapılan taramalarda hastanın virüsü Avrupa'dan Türkiye'ye getirdiğini işaret etti.

Hasta mahremiyetini ön planda tutan Koca, detaylı bilgilerin paylaşılmayacağını belirterek tanının erken şekilde konulduğunu ve bu hastalığın ülkenin her yerinde görülme ihtimaline karşılık sağlık personelinin 7 gün 24 saat görevinin başında olacağının sinyallerini verd

Editör: TE Bilişim