Yazar Nazmiye Gülbaş, Hukukçu Alev Sezen, Sağlık Yöneticisi Ceren Kara ve Gazeteci Serra Karaçam'ın konuk olduğu programda hükümetin salgın yönetimi ve dünyada yaşanan gelişmeler konuşuldu.

Artan vaka oranlarıyla ilgili konuşan Yazar Nazmiye Gülbaş, bize birşey olmaz düşüncesinde olan bir milletimiz olabilir ancak siyasilerimizin gelinen noktada yeterince örnek olamadığını görüyoruz dedi. Gülbaş; mitinglerin düzenlenmesi, bilim kurulu ile yetkililerin açıklamalarının çelişmesi, uygulamada farklılıkların oluşması insanlarda kafa karışıklığı oluşturuyor. İlk dönemlerde bakanlığın ve halkın kurallara ve yasaklara uyduğunu gördük. Bunu takdirle karşıladık. Ancak gelinen noktada ciddiyetin daha da azaldığını görüyoruz. Sonuç olarak bu işlerin yoluna girmesi adına siyasilerin daha samimi örnek olmaları gerekir ifadelerini kullandı.

1 Haziran'a kadar sürecin çok iyi idare edildiğini vurgulayan Hukukçu Alev Sezen, ekonomik sebeplerden dolayı tedbirlerin gevşetildiğini belirtti. Böyle bir salgın döneminde ceza olur mu olmaz mı tartışmalarının yeni bir kaosa sebep olacağını söyleyen Sezen; cezelarla ilgili kanunlarımız var, genelgeler yayınlanıyor, bakanlığın talimatları doğrultusunda hareket ediliyor. Cezaları polisler kesecek, tutanaklar tutulacak, mülki amirler onaylayacak ve gereği yapılacaktır. Ondan sonra vatandaşın bu cezayı kabul etmiyorum deme gibi bir lüksü yoktur dedi.

Programa görüntülü olarak uzaktan bağlantı yöntemiyle katılan Gazeteci Serra Karaçam ise ABD'de yaşanan gelişmeleri aktardı. ABD'de salgın sürecindeki eğitim sistemi ve aşı konularına değinen Karaçam, seçim atmosferinin getirdiği atmosferin aşı çalışmalarını etkilediğini söyleyerek, bu aşının gelinen noktada beklenenden daha geç açıklanacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim