Yatakta olmak istediğiniz tam zamanı belirleyerek başlayabilirsiniz. "Mümkün olduğunca erken" yatmaya çalışmak zordur. Bunun yerine, sabahları kalkmanız gereken saati belirleyin ve kendinize 8 saat uyku süresi verin. Eğer sabah 6.45'te kalkmak isterseniz, akşam 22.45'ten itibaren yatağınızda olun. Belirli bir yatma süresi hedefi belirledikten ve zaman öldüren aktiviteleri ortadan kaldırmanın yollarını bulduğunuzda, dikkatinizi dinlenmenize ve yatmayı dört gözle beklemenize yardımcı olacak bir uyku öncesi ritüeli oluşturmaya dikkat edin. Yorgun olmak, hemen uykuya dalmanızı garanti etmez. İlk önce rahat hissetmeniz gerekir. Ancak, bir insanı rahatlatan başka birini tüketebilir. Bu yüzden, kendinize uygun olan ritüeli yaratmalısınız.

Sizi mutlu edecek bir şeyler okumalısınız

Kurgu, şiir, çizgi romanlar. Ne olursa olsun, fazla çaba göstermeden dikkatinizi çeker ve modunuzu yükseltir. Ancak bir uyarı: Asla yatakta işle ilgili bir şey okumayın. Bunu yapmak, yatağınızı gevşeme fikriyle ilişkilendirmenizi zorlaştırır.

Sıcaklığı düşürmelisiniz

Düşük sıcaklıklar uykuya dalmanıza yardımcı olur ve yorganın altında kalma fikrini daha çekici hale getirir. Ulusal Uyku Vakfı, oda sıcaklığını gece boyunca 15-20 derece arasında tutmanızı önerir.

Mavi ışıktan kaçınmalısınız

Akıllı telefonlardan ve bilgisayar ekranlarından çıkan mavi ışığa maruz kalmak, vücudun bizi uykulu hissetmemizi sağlayan hormonun üretimini bastırır. Çalışmalar, yatmadan önce ekran kullanımını azaltmanın ve mavi ışık engelleyen gözlükler kullanılmasının uyku kalitesini arttırdığını göstermektedir.

Spa benzeri bir ortam oluşturmalısınız

Minimum stimülasyon ile sakin bir ortam oluşturun. Işıkları kısıp, dinlendirici bir müzik açıp mum yakabilirsiniz. 

Sakin bir yürüyüşe çıkmalısınız

Eğer hava müsaitse, akşam yürüyüşü rahatlatıcı olacaktır.

Editör: TE Bilişim