Dünyayı tehdit eden ve Çin'den yayılan koronavirüs tehlikesi konusunda ülkemizde Zonguldak, Kütahya, Eskişehir ve Hatay'da İran'dan geldikleri ifade edilen 16 kişinin gözlem altına alındığı kaydedildi.

13'ü Zonguldak'ta, Kütahya'da Tayland'dan tatilde yapan ve ülkemize gelen 1 kişi ve Hatay'da da Bangladeş uyruklu bir kişinin koronavirüs şüphesi ile gözlem altında olduğu ifade edildi. Eskişehir'de ise bir sağlık olacağına getirilen İranlı vatandaşta ise koronavirüs hastalığına rastlanmadı.

13 İranlı TIR Şoförü Gözlem Altında

13 İranlı TIR şoförü, Zonguldak'ta gözlem altına alınan halk biraz panik yaşadı. Atatürk Devlet Hastanesi'nin ek binasında karantina altında tutulması planlanan hastaların yüksek ateş ve öksürük şikayetinin oldukları ve bunun yanında kan ile idrar örneklerinin Ankara'ya gönderildiği belirtildi.

Eskişehir'de de Şarhöyük mahallesinde İran uyruklu bir vatandaşın ateş ve halsizlik şikayeti ile doktora başvurduğu belirlendi. Hasta üzerinden yapılan tetkiklerde ise herhangi bir şekilde koronavirüs rahatsızlığı saptanmadığı dile getirildi.     Sağlık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise hastada herhangi bir bulgunun olmadığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim