Tarım ve Orman Bakanlığı, yapılan incelemeler sonucunda halkın sağlığını hiçe sayan sağlıksız ve hileli 74 firmayı ait 99 ürünü resmen açıkladı. Bekir Pakdemirli açıklamasında buna benzer hileli ve sağlıksız ürünlerin tespitleri sonucunda ortaya çıkan firmaların kamuoyundan saklanmayacağını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlıksız ve hileli ürünleri yine ifşa etti. Pakdemirli, bu tip ürünlerin vatandaşlardan asla saklanmayacağını ifade ederek 74 gıda firmasını kamuoyuna sundu. Bu tip firmalar ürünlerinin denetimi sonucunda sağlıksız ortamlarda üretilerek halkın sağlığını hiçe saydığı için resmen sosyal medyada da ifşa edilmiş oldu.

Ürünler İfşa Edildi

2020 senesinde ikinci kez gerçekleştirilen firmalar ile beraberindeki ürünler ifşa edilirken vatandaşlar bunlara büyük tepki gösterdi. Bu 74 firmaya ait olan 99 ürünün ifşası büyük bir ses getirirken 30 üründe de ilaç maddesi kullanıldığı belirlendi. Böylece bu zamana kadar ifşa edilen ürünlerin sayısı ise 3 binin üzerine çıkmış oldu.

İfşa edilenler listesinde en fazla sağlıksız ürünler arasında ise et ürünlerinin ilk sırada yer alması gözlerden kaçmadı. Bununla beraber özellikle çay, kahve, çikolata ve süt ürünlerinin de olması vatandaşları çileden çıkardı. Ayrıca alkollü ürünlerde yüksek alkol, alkolsüz ürünlerde ise ilaç maddelerinin bulunması da bu işin nerelere kadar geldiğinin bir göstergesi oldu.

SAĞLIKSIZ HİLELİ ÜRÜNLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilişim