Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bugünü de sayarsak iki gün kaldı. İktidar alicengiz oyunları ile aldığı 49.50 oy oranıyla seçimlere psikolojik üstünlük şeklinde hazırlanıyor. Muhalefet ise eğer bundan ders çıkardı ise bu 15 gün içinde sahip çıkamadıkları sandıklara görevli müşahit üye ataması yaptılarsa seçime daha güvenli olarak girecekleri bir gerçektir.

14 Mayıs seçim öncesi iktidar mensupları montaj video görüntüleri ile vatandaşı adeta ablukaya almıştı. Muhalefet partilerinin tamamını terörist ilan ettiler. Utanmadan, sıkılmadan o uydurma deepfeyk videolarla aziz Türk Milleti’nin kafasını karıştırmayı başardılar. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT’nin bir canlı yayınında gazeteci Abdülkadir Selvi’nin bir sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kandil’den destek aldığını görüntülerin olduğunu, bu görüntülerin “Ama montaj, ama şu ama bu” diyerek itirafta bulunmuştu. Hatta bu itiraf üzerine K. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında 1 Milyon TL’lik bir tazminat davası açtığını açıkladı.

Halbuki Türkiye’nin öncelikli konusu ekonomi, geçim sıkıntısı, kiralar ve göçmenler konusudur. İktidar tüm bu konuların konuşulmaması için böyle montaj videolarla gündemi değiştirmek istemiştir. Kabul etmek gerekirse iktidar bunu da başarmıştır. Gündem saptırmayı çok iyi tanzim ediyorlar. Halbuki seçimlere yaklaştığımız aylarda gündemi muhalefet partileri tespit ediyor, iktidar ise geriden geliyordu. Ama 22 yıllık bir tecrübe ve tüm devlet imkanlarını da elinde bulunduran İktidar oylarını 2018 yılına göre 7 puan düşürmesine rağmen ipi önde göğüslediğini alicengiz oyunları içinde ilan etmiş durumda. Bu montaj görüntülerin ortaya çıkmasından sonra Çevre Bakanı Murat Kurum çıkıyor ve diyorki: Ne var bunda? Videonun montaj olması çokta önemli değil. İçeriği önemli diyebiliyordu.

Şimdi ne olacak?

Ben şahsen pek ümitli olmamakla birlikte yine de eğer muhalefet partileri sandıklara iyi sahip çıkar ve sahtekarlıklara müsaade etmezlerse, bu kez belki sayı üstünlüğüne ulaşabilirler.

Sevgili Okuyucularım, Teyit edemediğim bir bilgi sosyal medyada dolaşıyor. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’le Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesinin dökümü dolaşıyor. Bu döküm 4 sayfadan oluşuyor. Ben bu belgeden kısa bir bölümünü aşağıya alacağım inanıp inanmamak sizlere kalmış bir durum.

“ALİYEV: AMAN BAŞ(REİS) TELEFONU DİNLERLER DE SIKINTI ÇIKAR

ERDOĞAN: SIKINTI YOK RAHAT OL. SÜLEYMAN BU ARA TEKNOLOJİ İLE KAFAYI BOZDU. ONU DA ÇÖZDÜ. ÖZEL YAZILIM EKİPLERİ VAR. AYARLIYORLAR HERŞEYİ. BÖYLE BİR DİNLEME SIKINTI YAŞARSAN EKİBİ SANA KİRALARIM (GÜLÜŞMELER)

ALİYEV: BİZDE DE VAR O EKİPTEN SIKINTI YOK.

ERDOGAN: BAK SANA NE DİYECEĞİM

ALİYEV: DİNLİYORUM

ERDOĞAN: ŞİMDİ BİZ, KIRSALDAN, KÖYLERDEN YAPACAĞIMIZI YAPTIK. CHP GÖZLEMCİLERİ BİLE BİZDENDİ YAU (GÜLÜŞMELER)

ALİYEV: DEDİM BAŞ(REİS) SEN İŞİNİ BİLİRSİN (GÜLÜŞMELER)

Sevgili okuyucularım, bu kesit 4 sayfalık bir belgeden aldığım bir bölüm. Belgede daha ne ifşalar var. Ha tekrar ediyorum. Bu belgenin doğrumu değil mi teyit edemedim. Ama bana çok ilginç geldiği için yayınlama ihtiyacı duydum.

İşte böyle at izinin it izine karıştığı bir ortamda 28 Mayıs’ta 2. Tur seçime gidiyoruz.

Tüm bu hengame içinde 2. Tur seçime gidiyoruz. Kim ŞAH olacak? Kim MAT olacak hep birlikte göreceğiz. Herkesin bir hesabı varsa Cenabı Allah’ın da bir hesabı olduğunu asla unutmayın diyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLEN