İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Esenyurt ilçesindeki Haramidere'de su taşkını meydana geldi. Haramidere'nin taşması sonucu çevresindeki Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde sokaklar sular altında kalırken, bodrum katlarındaki daire ve işyerlerini su bastı. İstanbul genelinde 797 noktadan su baskını ihbarı geldi. Ekipler su altında kalan evlerden önce vatandaşları ve biriken suları tahliye etmek için gün boyu çalışmalarına devam etti. 

İstanbul sel felaketi ile boğuşurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tatilde olması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Tartışmalara katılan komedyen Şahan Gökbakar da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak tepkisini dile getirdi. 

Gökbakar,paylaşımında, "İstanbul'da yağmur felaketi yaşanırken, arkadaşıma "İmamoğlu yine tatildeymiş meselaa." deyip kahakaha attım. O da "evet abi, tatilde"dedi. "Yok artık" dedim. "gerçekten abi"dedi. "lan saçmalama vallaha mı?"dedim."Vallaha" dedi. Komedi filminde olur bu... Sinir bozucu yaa!" ifadelerini kullandı.

"SİNİR BOZUCU"

Gökbakar'ın yaptığı paylaşım şöyle: 

"SABAHA KARŞI 03.30’DAN İTİBAREN YAĞIŞI TAKİP ETTİM"

İBB Başkanı İmamoğlu da sosyal medyada yaşanan tartışmaya şu açıklamayı yaptı: 

"Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıradışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır. Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim" demişti.

Editör: Yadigar Hanım