Sahibinden.com isimli internet sitesi hacklendi. Siteye üye 60 milyon kullanıcıya ait verilerin tehlikede olduğu bildirildi.

Sitenin bir hacker forumu üzerinden yapılan paylaşım ile hacklendiği ortaya çıkarken, siteyi ele geçiren hackerın 100 teşekkür mesajı aldığı takdirde 60 milyon kullanıcıya ait verileri ücretsiz olarak paylaşacağı öğrenildi.

Webtekno’nun haberine göre Maxim takma ismi kullanan hacker, "250 teşekkür mesajı alması halinde" site kullanıcı verilerini çapraz dosya saklama platformu olan Sqlite ile yayınlayacağını söyledi. Bu format şifrelenmiş bilgilere daha kolay erişim oluşturulmasına imkan sağlıyor. 

Hackerın ele geçirdiği dosyalar arasında ad, soyad, telefon numarası, e-posta adres, kurumsal hesaplara ait bilgilerin yer aldığı iddia ediliyor. 

Forumda yaptığı paylaşımda, "Türkiye'nin en çok ziyaret edilen web sitesinin yaklaşık 60 milyon üyesinin ad, soyad, telefon numarası ve e-posta adresi gibi önemli verilerine" yer verdiğini belirten hacker,"Geçen yıl Antalya'da baktığım evin fiyatı bu site sayesinde dolar bazında iki katına çıktı! Ayrıca, onlara güvenlik açıklarını ücretsiz olarak ifşa edebileceğimi söyledim, ancak e-postamı okumalarına rağmen beni umursamadılar. Güvenlik açısından bu kadar ucube bir site görmedim"dedi.

Sahibinden.com tarafından ise konu ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Editör: Yadigar Hanım