Son zamanlarda sosyal medya hesaplarında dolaşan ilanlar, lüks mobilyaları neredeyse dörtte bir fiyatına ikinci elden az kullanılmış olarak satıldığı iddiasıyla dikkat çekiyor. Ancak, bu tür ilanların arkasında dolandırıcılar olduğu ortaya çıkıyor.

Sb

Özgür Özel-Erdoğan görüşmesi adeta 'Dağ fare doğurdu' dedirtti Özgür Özel-Erdoğan görüşmesi adeta 'Dağ fare doğurdu' dedirtti

Müşterilere güven vermek amacıyla "evimi sattığım için satmak zorunda kaldım" gibi ifadeler kullanılarak müşteriye güven verilmeye çalışılıyor. Ancak, bu ilanlar genellikle doğrudan WhatsApp uygulamasına yönlendiriyor ve orada birebir iletişime geçildiğinde, ödeme konusunda "sahibinden.com'da satıyorum, güvenli satış bölümünden alabilirsiniz"  iki taraf içinde güvenceli satış oluyor . Ürününüz teslim olduktan sonra sizin onayınızla para hesabımıza geçiyor gibi dürüst konuşmalarla   sahibinden.com 'un linkini atıyor.

Whatsapp Image 2024 04 11 At 08.53.11 (1)

Ancak, dolandırıcılar sahibinden.com'un sahte sayfasını kurarak vatandaşı kandırmaya devam ediyorlar. Sahte ilanlar, normalde sahibinden.com'un resmi uygulamasında bulunmayan ilan numaralarıyla sunuluyor, bu da dolandırıcılığın boyutunu daha da artırıyor.

Whatsapp Image 2024 04 11 At 08.53.11 (4)

Yetkililerin, bu tür dolandırıcılık olaylarını takip etmesi ve vatandaşları bilgilendirme konusunda daha etkili adımlar atması gerekiyor. Sosyal medya platformları ve ilan siteleri, bu tür sahte ilanlara karşı daha sıkı bir denetim mekanizması oluşturmalı ve kullanıcıları bu tür dolandırıcılıklara karşı uyarıcı bilgilendirme kampanyaları düzenlemelidir.

Whatsapp Image 2024 04 11 At 08.53.11 (5)

Editör: Habererk Com