Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın Türkiye'nin bütün sorunlarının temelinde sığınmacıların olduğunu belirtmesine toplumun her kesiminden destek gelirken, sosyal medyada da Özdağ'ın söylediklerini destekleyen paylaşımlar yapılmaya devam ediyor.

Twitter gündeminden hiç düşmeyen sığınmacılar sorununa bir kullanıcının yaptığı paylaşım da dikkat çekti. Ankara Siteler'de bir esnafın yanında kaçak çalıştırdığı 50 Suriyeliyi “Türkler çalışmıyor” sözleriyle savunduğu paylaşımı alıntılayan bir başka kullanıcı, "Suriyelilerin burada olma nedenlerinden birisi bu işte. Türkler insan gibi yaşamak istiyor. Sigorta istiyor. Suriyeli zaten devlet sigortalısı sigortaya gerek yok. 1000 tl ye çalışıyor haftalık. Sonra Türkler iş beğenmiyor öyle mi ?" ifadelerini kullandı.

Aykırı isimli Twitter kullanıcısının paylaşımında ise Ankaralı sanayicinin Suriyeli işçisini savunduğu paylaşım şöyle: "Ankara Siteler'de bir esnaf yanında 50 Suriyeliyi kaçak olarak çalıştırmasını böyle savundu: "Çalışmıyor Türk. Türkler haftalık 1.500 ve sigorta istiyor. Suriyeli sabah 08.00-19.00 arası sigortasız 1.000 liraya çalışıyor. Aç oldukları için çalışıyorlar."

Editör: Yadigar Hanım