Şanlıufra Merkez Haliliye ilçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir apartmanda patlama meydana geldi.

Doğalgazdan kaynaklandığı bildirilen patlamada 2 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı, binada ise büyük hasar oluştu.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirilirken, bina tedbir amacıyla kontrollü şekilde tahliye edildi. 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bölgede doğalgaz sisteminin kapalı olduğuna dair duyumların olduğunu belirten Vali Ayhan, "Ekipler, olayda ihmal olup olmadığına ilişkin incelemelerini sürdürüyor. Burada doğal gazın kapalı olduğu halde doğal gaz vanası farklı yöntemle kırılıp açıldıysa çok büyük sorun var. Yan taraftaki binalar da ağır hasar olduğu için kapalıydı ve boşaltılmıştı. Patlamanın olduğu bina da çoğu vatandaşlarımız tarafından boşaltılmıştı ve bu sabah da depremin üzerinden böyle bir faciayla uyandık. Şu an için 2 vefat ve 8 yaralı var. İçeride bir kişinin daha olduğu öngörülüyor. Bununla ilgili de incelemeler sürüyor. Güvenlik tedbirleri alındı" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de teknik ve idari soruşturmalar tamamlandıktan sonra detaylı açıklamanın yapılacağını kaydetti.

Editör: Yadigar Hanım