Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Marmaris’te yazlık saray yapan Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat adlı şirketi, Hatay’ın Defne ilçesinde yapılacak deprem konutları için açılan ihaleyi kazandı. REC Uluslararası İnşaat adlı şirketi, 3 milyar 89 milyar liralık ihalenin sözleşmesini imzaladı.

Deprem konutlarının yapımı için ihaleler 21/B pazarlık usulüyle gerçekleştiriliyor. İhaleye ise iktidara yakın şirketlerin çağrılması dikkat çekiyor. Bunun en son örneği Hatay Defne ilçesinde yapılacak 1523 konut için düzenlenen ihalede ortaya çıktı. 12 Nisan’da düzenlenen ihaleye iki şirket teklif verdi.

SARAYIN MÜTEAHHİDİ ALDI

İhaleyi 3 milyar 89 milyon lirayla Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat şirketi kazandı. 3 Mayıs’ta sözleşme imzalandı. Konutların Nisan 2024’e kadar tamamlanması bekleniyor. Saray’ın müteahhiti Rönesans Holding’in dün de İstanbul Sancaktepe’de yapılacak olan şehir hastanesinin ihalesini 16 milyara aldığı ortaya çıkmıştı.

KAMUDAN ALDIĞI İHALE TUTARI 200 MİLYAR LİRA

Marmaris Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayı da inşa eden Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat firması, geçtiğimiz ay da Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin İzmir Konak'ta bulunan arsasını aldı.

Yakın zamanda İstanbul Atatürk Havalimanı pistleri üzerine inşa edilen hastaneyle gündeme gelen Rönesans Holding, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan binalarının yenileme ihalesini de almıştı.

Şirketin kamudan aldığı ihalelerin toplamı 200 milyar liraya ulaştı.

Editör: Yadigar Hanım