Arzu Güven

Ekonomik krizin büyümesi ve inşaat sektöründe maliyetlerin artmasıyla birlikte  konut fiyatları ulaşılmaz hale geldi. Bırakın satın almayı, dar gelirli vatandaşın bütçesi kiraya bile yetmiyor. Maslow'un beş katmanlı modelini içeren güdüler teorisinin en dibindeyiz. Biyolojik ve fizyolojik ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanıyoruz. Ben çocukken, "tekaüt" olunca eline geçen toplu parayla ev alabilen emekliler, günümüz koşullarında karnını doyurma telaşında.
Pembe panjurlu hayaller kabul... İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor artık. Boğaz tokluğuna köle gibi çalıştırılan asgari ücretli bir çalışanın bırakın ev sahibi olmasını bu ekonomik ve sosyal koşullara göre insanca yaşaması imkansız!
İş bu halde, iktidarın sosyal konut projesinin barınma krizine çözüm olmaktan çok uzak bir seçim projesi olduğunun hepimiz farkındayız sanırım.
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 8.500TL asgari ücretle çalışan bir yurttaşın ev alabilmesi için 29 yıl çalışması gerektiğini belirtti.

 Fikri Sağlar 'ın paylaşımı şu şekilde:

Adsız-82

Editör: İlayda Şimşek