Suriye, İsrail güçlerinin ülkenin iki ana uluslararası havalimanını füzelerle vurarak bu havalimanlarını devre dışı bıraktığını bildirdi.

Devlet medyası, hem Şam hem de Halep havalimanlarındaki pistlerin hasar gördüğünü ve uçuşların Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye şehrine yönlendirileceğini söyledi.

İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Daha önce de savaşın harap ettiği Suriye'deki İran bağlantılı hedeflere saldırmıştı.

İran dışişleri bakanı Cuma günü Suriye'ye uçmayı planlıyordu.

Suriye'nin Şam ve Halep havalimanları yalnızca sivil havacılığı yönetmekle kalmıyor, aynı zamanda hem Suriye hem de Lübnan'da güçlü bir militan grup olan Hizbullah'a gönderilen İran silahlarının geçiş noktaları olduğu söylenen askeri üslere de ev sahipliği yapıyor.

Suriye devlet medyasının aktardığına göre adı açıklanmayan bir askeri kaynak, "eş zamanlı" İsrail saldırılarının "iki havaalanındaki iniş pistlerine zarar vererek onları hizmet dışı bıraktığını" söyledi. Kaynak, bunu İsrail'in dikkatleri Gazze ihtilafından başka yöne çekmeye yönelik "umutsuz" bir girişimi olarak nitelendirdi.

Rusya dışişleri bakanlığından açıklama:

İsrail'in Suriye'ye füze saldırısını kınayarak, "masum insanların hayatları ve uluslararası hava trafiğinin güvenliği gerçek bir tehdide maruz kaldı" dedi.

İsrail'in Filistinlilerle çatışmasındaki "keskin kötüleşme" göz önüne alındığında, "bu tür güçlü eylemlerin son derece tehlikeli sonuçlarla dolu olduğu, çünkü tüm bölgede silahlı bir tırmanışa neden olabileceği" belirtildi.

Can Kaybı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 500'ü çocuk olmak üzere 1537'ye yükseldiği bildirildi.

Editör: Habererk Com