Genel Başkandan sonra en yetkili icra ve temsil organı MHP’de “Başkanlık Divanı”dır.

Genel Sekreter başta olmak üzere genel başkan yardımcıları ve genel sekreter yardımcıları “divan kurulu” üyeleridir.

Sn. Bahçelinin rahatsızlığı sebebiyle kamu oyunda ani gelişen spekülatif haber ve yorumlar karşısında oluşan krizi maalesef “DİVAN” iyi ve doğru yönetememektedir.

Başta MHP ve Ülkücü kamuoyu olmak üzere basın ve halkımıza doğru, gerçekçi bilgilendirmelerin yapılması bir çok yanlış, saptırılmış ve spekülatif kirli bilgilerin de önünü kesecektir.

Soğuk kanlı ve vakur olmak en çok “ülkücülere” ve “ülkücülerin yöneticilerine” yakışır.

Yarın gerçeği duyulacak ve haber olacak bilgileri saklamak yada saklamaktan öte tam tersi açıklamalar yapmak “Brejnevin Sovyet" döneminde kaldı.

Sn. Bahçeli sonrası hesaplar sebebi ile siyasi kirliliğe sebep olacak gerçek dışı haber ve dedikodulara ne “divan” ve ne de “ülkücüler” asla tevessül etmemelidir.

Zaten mevcut hali ile yara bere içinde olan birlik ve beraberliğimiz acı veren bir gerçeğimiz olarak ortada dururken, birde bu taktik açıklamalar ile MHP’nin iyice eriyip ufalmasının hesaplarını yapanlara yeni fırsatlar verilmemelidir.

Hastalık ve vefat haberleri, insani hassasiyet taşıyan her kul için elbette bir üzüntü kaynağıdır.

Fakat ülke kaderinde etkili ve söz sahibi olmuş siyasi kimliklerin sağlığı, sadece şahıslarını değil sorumluluk ve görev alanında ki tüm mensuplarını ve vatandaşları da yakından ilgilendirir.

MHP “divanı’nın” bundan sonra ki dönemde daha sorumlu davranacağını ümid eder, Sn.Bahçeliye acil şifalar dilerim.