Elazığ Belediyesi’nin başlattığı Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi projesi, yolsuzluk iddialarıyla sarsıldı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün CIMBIZ-2 adlı operasyonunda, devletin sosyal projeye destek için belediyeye aktardığı paraların usulsüzce kullanıldığı öne sürüldü. Operasyonda 6 kişi gözaltına alındı ve tutuklandı. Operasyonun hedefindeki AKP’li belediyenin, seçim öncesi MHP’nin oyunu olduğunu iddia eden isimsiz bir kaynağı da ortaya çıktı.

Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi, AKP’li Elazığ Belediye Başkanı ve adayı Şahin Şerifoğulları’nın 2019 seçim vaatleri arasındaydı. Proje, geçen yıllarda faaliyete geçmiş ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından da ziyaret edilerek takdir edilmişti. Proje kapsamında, kadınların girişimcilik ve istihdam olanaklarına erişmesi amaçlanıyordu.

Ancak geçen hafta yapılan operasyonda, projenin bazı kamu görevlileri tarafından zimmete geçirildiği, rüşvet alındığı, sahte belge düzenlendiği ve kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirildiği ileri sürüldü. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, operasyonun detayları ve şüphelilerin kimlikleri gizlendi. Operasyonun merkezinde AKP’li belediyenin olduğu daha sonra anlaşıldı.

Soruşturmayı yürüten Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı’ndan sorumlu Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu’nu da ifadeye çağırdı. Ancak Bilginoğlu, ayağını kırdığını söyleyerek ifadeye gitmedi. Bilginoğlu’nun belediyede projenin koordinatörü olduğu belirtildi. Elazığ Belediyesi Basın Birimi yetkilileri ise, operasyonda tutuklanan ve ifadeye çağrılan personellerin suçsuz olduğuna inandıklarını, ancak yargı kararına saygılı olacaklarını ifade ettiler.

Gazetemize konuşan ve ismini açıklamayan bir AKP’li siyasetçi de, operasyonun MHP’nin bir komplosu olduğunu savundu. “Elazığ’da ittifak yok, AKP ve MHP ayrı adaylarla seçime giriyor” diyen siyasetçi, “polis ve yargı içinde MHP’ye yakın bazı unsurların AKP’li belediyeyi yıpratmak için harekete geçtiğini düşünüyorum” dedi. Siyasetçi, geçen hafta AKP’li Mollakendi Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan’ın da fuhuş operasyonunda tutuklanmasını hatırlatarak, “suçlama doğru olsa bile seçime doğru bu operasyonların zamanlaması manidar” diye konuştu. Siyasetçi, “Eğer doğruysa da çürük yumurtalar ayıklanır, gereken yapılır” şeklinde ekledi.

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davasında 8 Sanık Tahliye Edildi Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davasında 8 Sanık Tahliye Edildi

Elazığ Emniyet Müdürlüğü ise, 1 Mart’ta yaptığı açıklamada, operasyonun detaylarını ve suçlamalarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada, operasyonun gençlerin işgücüne kazandırılması, nitelikli iş gücünün artırılması ve eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen çeşitli programların/projelerin suistimal edilerek ilimizde bulunan bazı şirketlerin kamu kurumu zararına dolandırıcılık suçunu işlediklerine dair yapılan tespitler üzerine gerçekleştirildiği belirtildi.

Kaynak: cumhuriyet- barış terkoğlu