2 yıldır gündemi meşgul eden Sedat Peker’in açıklamaları bir süredir BAE’nin baskısı ile ara vermek zorunda kalmıştı.

Öyle anlaşılıyor ki; son günlerde baskıyı hafifletmiş olmalılar ki, Sedat Peker Twitlerine tekrar başladı. Olayları birebir yaşayan kişi olarak Sedat Peker’in açıklamalarının yüzde doksan dokuz doğru olduğunu düşünüyorum. Sedat Peker’in her açıklaması veya Twiti Türkiye’de olay oluyor. İktidar pek oralı değilmiş gibi davranıyor ama öyle zannediyorum ki Sedat Peker’i yakalasalar bir kaşık suda boğacaklar.

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri yaklaştıkça siyaset kazanı da kaynamaya başladı. Cumhur İttifakı aylar sonrada olsa adayını açıkladı. Ancak, iktidar mensupları ve yandaş medya tam saha Millet İttifakı’na saldırarak sizde adayınızı açıklayın demeye başladı. Millet İttifakı bileşenleri ise adaylarını son ana kadar açıklamamayı düşünüyor. Bu durum Cumhur İttifakı bileşenlerini çılgına döndürmüş durumda. Koro haline Millet İttifakı adayını açıklasın diye müzikteki nakarat cümleleri gibi aynı cümleleri tekrarlayarak Millet İttifakı’nın adayını açıklamasını istiyorlar. Millet İttifakı bileşenleri ise olayın keyfini yaşamaya devam ediyorlar.

Bana göre Millet İttifakı adayını 2023 yıl başına kadar açıklamayacak, böylece Cumhur İttifakı bileşenlerinin sinirlerini biraz daha yıpratmaya devam edecekler diye düşünüyorum. Hele de bu durum, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağının canını çok sıkıyor, ve sinirlerini bir hayli yıpratıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na haydi adaylığını açıkla diyen sayın Bahçeli’ye kendisinin neden aday olmadığı sorulmalıdır. Bırakın aday olmayı seçimlere tek başına girmeyi dahi göze alamayacak şekilde küçüldüklerini görüyorlar. Ele verir talkını…..

6’lı Masa olayı ise iktidar için ayrı bir muamma.. 6’lı masada yer alan liderler defaten HDP ile ilgi ve alakamız yok demelerine rağmen. İktidar ve yandaş medya illa da siz HDP’nin gizli ortağısınız demeye devam ediyorlar. Halbuki iktidar mensupları daha düne kadar PKK’nın bebek katili Abdullah Öcalan’la ‘Çözüm Süreci’nde (Bize göre yıkım süreci idi.) sarmaş dolaş olmadılar mı? 2018 seçimleri öncesi Öcalan’ın mektubunu TRT’de okutmadılar mı? Yine kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ı TRT ekranlarına çıkartarak seçimlerde PKK’dan destek istemediler mi? Şimdi tutturmuşlar HDP sizin gizli ortağınız diye ortalığı velveleye veriyorlar. Pişkinliğin bu kadarına da pes doğrusu. Belki CHP’nin geçmişten kaynaklanan irtibatı söylenebilir ama 6’lı masayı meydana getiren diğer liderlerin ve partilerin HDP ile uzaktan ve yakından ilgi ve alakaları olmadığını biliyorum.

Ekonomik göstergelere baktığımız zaman Cumhur İttifakı’nın erken seçime gidecek cesareti vermediğini düşünüyorum. Eğer ekonomik göstergeler yılışık Maliye Bakanı ve iktidarın diğer mensuplarının iddia ettikleri gibi iyi olsaydı bir gün dahi beklemeden erken seçime giderlerdi. 4 Temmuz’da açıklanan TÜİK’e göre makyajlanmış hali ile enflasyon yıllık 78.62, aylık 4.95 olarak açıklandı. Halbuki Türkiye’de yaşayan herkeste biliyor ki enflasyon açıklanan oranların en az iki katı daha fazla olarak yaşanmaktadır. Bağımsız araştırma kuruluşu ENAG’ın açıkladığı enflasyon oranları ise bu gerçeği gözler önüne sermektedir. ENAG’a göre ise yıllık enflasyon yüzde 175.55 olarak açıklandı. TÜİK’in açıkladığı makyajlı hali ile son 24 yılın en yüksek enflasyon oranını yaşamaktayız.

20 yıllık Ak Parti iktidarlarının artık sonuna gelindiği görülüyor. Muhalefetin bir şey yapmasına dahi gerek yoktur. Bu ekonomik göstergeler iktidarın an büyük rakibi olarak görülmektedir. Hayal taciri Maliye Bakanı Nebati’nin söylediği gibi ekonomik göstergeler bugün iyi olmadığı gibi yarın da iyi olmayacak. Ne kadar piyasaya sıcak para pompalasalar da seçim öncesi kesenin ağzını açsalar da bu iktidara ve ekonomi yönetimine güven kalmadığı için iktidarın en büyük rakibinin ekonomik göstergeler olduğunu tekrar etmekte fayda vardır. Rahmetli Süleyman Demirel’in o meşhur sözü ile konuya son vermek istiyorum. “Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar yoktur” Nokta…

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE