AKP’nin Çarşamba günü düzenlediği Meclis Grup Toplantısı'nda herkes Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılımı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PKK 5 tane, 10 tane, 15 tane çocuk yapıyor" konuşmasını tartışırken, Sedat Peker'in yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla konuşulan Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, sıcak gündemin gölgesinde kaldı.

Geçtiğimiz aylarda Sedat Peker’in rüşvet ve yolsuzluk iddialarında ismi geçen Taşkesenlioğlu, grup toplantısında "Erzurum seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı. Taşkesenlioğlu gülümseyerek balkondan kendisine yapılan tezahüratlara el sallarken o görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı.

SOSYAL MEDYADA "SİYASİ ÇÜRÜMÜŞLÜK" YORUMU YAPILDI

Taşkesenlioğlu'nun grupta tezahüratlarla karşılanması, sosyal medyada “siyasi çürümüşlük” olarak yorumlanırken, hakkında birçok iddia bulunan bir siyasetçinin desteklenmesi tepkilere neden oldu.

MEMLEKETİNDE KORUMALARLA ESNAF ZİYARETİ YAPMIŞTI

AKP'li isimlerden, Beştepe'deki bir danışmana ve bürokratlara uzanan rüşvet ağı iddialarının odağındaki isimlerinden Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, geçtiğimiz günlerde kendisine verilen iki koruma polisiyle memleketinde esnaf ziyareti yapmıştı.

Taşkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban ise iddiaların doğru olduğunu sosyal medya hesabından açıklamış, Türkiye’den çıkmaya çalışırken polisler tarafından yakalanarak tutuklanmıştı. Ünsal Ban, soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ifade sonrası "konutu terk etmeme" şartıyla adli kontrolle serbest bırakılarak, "ev hapsi" cezası almıştı.

Editör: Yadigar Hanım