Türkiye getirilişinin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 2 gündür sorgulanan Emre Olur, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Organize suç örgütü davası kapsamında firari olan ve hakkında tutuklama kararı bulunan Sedat Peker’in açıklamalarını kendi Twitter hesabından paylaşan ve basın danışmanı olduğu belirtilen Emre Olur, İnterpol tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran’dan tarifeli uçakla 18 Eylül'de İstanbul Havalimanı’na getirilmişti.

Emre Olur'un avukatı Volkan Bahadır, Emniyet'te kötü muamele görmediklerine belirterek, "Savcı birçok gazetecinin ismini vererek 'Sedat Peker ile görüşmek istedi mi' diye sordu. Emre Olur dün 38 sayfa ifade verdi. Tweetleri attığını kabul etti. İki suçlama var: Suçu ve suçluyu övme, örgüt üyeliği... Önce Dubai'den Belgrad'a sonra ise Belgrad'dan Tiran'a uçuyor. Bileti Birleşik Arap Emirlikleri polisi veriyor. Direkt göndermiyor. Sırbistan kabul etmiyor ve Arnavutluk havalimanında gözaltına alıyorlar." açıklamasında bulundu.

Editör: Yadigar Hanım