İfşalarıyla AKP'lilerin ve bürokratların yolsuzluklarını ortaya çıkaran Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahla saldırı düzenleyen ve gözaltına alınan 4 kişiden 1'i tutuklandı.

Olay, Çarşamba günü saat 09.30’ta Beykoz’da Sedat Peker’in daha önce el konulan evinin önünde yaşandı. Bir otomobille evin önüne gelen şüpheliler, kapıdaki görevliye Yılmaz Günay ile görüşmek istediklerini söyledi.

Görevlinin kendisine haber vermesi üzerine kapıya çıkan Günay, araca yaklaştığında, otomobildeki kişiler Günay’a ateş etmeye başladı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Günay, yere yığılırken şüpheliler olay yerinden kaçtı. Günay, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatan polis, çevredeki güvenlik kamera görüntüleri ile görgü tanıklarının ifadelerinden şüphelinin Günay ile önceden tanışan Ömer Şengel olduğunu tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Ömer Şengel’le birlikte olaya karıştıkları belirlenen 4 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Şüpheliler emniyetteki işlemleri ve sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Ömer Şengel tutuklanırken, diğer 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Editör: Yadigar Hanım