Sedat Peker'in yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde liste dışı kaldı. 3 dönem kuralına takılan ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelmesi nedeniyle Erdoğan'ın yeniden adaylığına sıcak bakmadığı konuşulan Taşkesenlioğlu’nun seçimlerden sonraki görevi de şimdiden belli oldu.

Gazete Pencere'den Hayri Demir'in haberine göre, Taşkesenlioğlu’nun üç dönem kuralına takıldığı için listede yer almadığı ifade edilmişti. Ancak kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanması durumunda Taşkesenlioğlu’nun Saray’da görevlendirilmesi ihtimali olduğu konuşuluyor.

İddiaya göre, Peker’in ifşaatlarından sonra ismi sık sık gündeme gelen Taşkesenlioğlu’nun yeniden aday gösterilip gösterilmemesi konusu listeler açıklanmadan önce masaya yatırıldı. Taşkesenlioğlu’nun hem üç dönem kuralına takılması hem de isminin rüşvet iddialarıyla gündeme gelmesi nedeniyle yeniden aday gösterilmesine özellikle Erdoğan sıcak bakmadı. Ancak seçimlerin kazanılması durumunda Cumhurbaşkanlığı’nda görevlendirilmesi noktasında bir karara varıldı.

Bu durumu yakın çevresi ile de paylaşan Taşkesenlioğlu’nun seçimler sonrasında Saray'da danışman olarak görevlendirilebileceği bilgisini dillendirdiği öğrenildi.

Editör: Yadigar Hanım