Oğuzhan CİN / İSTANBUL,(DHA) RAMAZAN Bayramı öncesinde 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda emniyet kemeri denetimi yapıldı. 'Bayramınız kemerli olsun' sloganı adı altında yapılan denetimler sırasında, durdurulan şehirler arası otobüslerdeki yolculara emniyet kemeri kullanımı hakkında broşür dağıtılarak bilgi verildi.  

Ramazan Bayramı tatili öncesinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi Otogarı çıkışında şehirler arası otobüslere yönelik denetim yapıldı. Resmi ve sivil trafik polislerinin katıldığı denetim sırasında, durdurulan otobüsler tek tek kontrol edilerek yolcu ve otobüs personeline broşür dağıtıldı. Otobüslerde bulunan multimedya ekranlarına yüklenen videolarla da bilgilendirme yapıldı. Otobüslerin; lastik takometreleri, emniyet kemerleri ve evrakları kontrol edildi. Ekipler yolcuları "Bu yolda size güveniyoruz, lütfen kemerinizi takın" diyerek emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. 

"EN AZINDAN HAYAT KURTARIYOR"

Otobüs şoförü Kayhan Ödevci, "Emniyet kemeri çok önemli, herhangi bir kaza anında emniyet kemerinin takılması güvenlik açısından, yolcular ve bizim için çok önemli. En azından hayat kurtarıyor. Herkesin takmasını tavsiye ediyoruz. Zaten takmadan önce kendi şirketimizin verdiği CD'lerde de müşterileri uyarıyoruz. Onlar da emniyet kemerlerini takıyorlar" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha