Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili ve parti sözcüsü Sayın Sera Kadıgil, Agrobay çalışanlarının eyleminde yanlarında durduğunu gösterdi. 
Sera Kadıgil’in açıklamalarına göre işçilerin hakları verilmiyor, maaşları eksik, sigortaları yatırılmıyor, iş kazaları rapor edilmiyor…
İzmir’de bulunan Agrobay sera işçilerinin eylemleri günlerdir sürerken sebebinin ana sebebi işten çıkarılmalar olduğu biliniyordu. Bunun yanı sıra bir çok problem olan iş verinin kadın çalışanları İstanbul’da Alman Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. 
Basın açıklamasında işçilerin yanında olan ve destek veren Sayın Sera Kadıgil, durumu şu şekilde ifade etti;
“Termal olarak ısıtılan seralarda kadın işçiler 80 derece sıcaklığın altında su bile verilmeden çalıştırıldı. Yüksekten düşmeler rapor edilmiyor, çamaşır suyu ile o seraların içleri temizletilmiş. Çoğu astım hastası. Sigortaları doğru dürüst yatırılmamış. Maaşları eksik yatırılmış. Günde bir kez tuvalet hakkımız var diyorlar. Buna karşı sendikalı olunca da işten çıkartılmışlar. Jandarma ve polis bunlara saldırıyor. Kolu ya da bacağı kırılanlar var.”
Ayrıca Sera Kadıgil, işçilerin yanında olduğunu belirterek, “Agrobay patronu işçilerin hakkını vermeyecekmiş. Hodri meydan! Agrobay’ın direnişçi işçilerinin yanında biz varız, direne direne kazanacağız!” dedi.

Editör: Habererk Com