Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gece yaptığı açıklamada Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yaş şartı aranmayacağını ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını belirtti. Yapılacak düzenlemeyle SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın şartları tamamlayanlar emekli olabilecek.

Yapılan açıklamaları takip eden vatandaşlar SGK müdürlükleri önünde yoğunluk oluşturdu. Beyoğlu'ndaki Beşiktaş Sosyal Güvenlik Merkezi önünde kuyruğa girenler EYT için hesaplamalarını yaptırdı. Kimi yeni yıl gelmeden 'Askerlik borçlanması' yaparken kimi de 'Çocuk borçlanması' yapmak için sabahın erken saatlerinde sıraya girdi.

ASKERLİK BORÇLANMASI İÇİN GELDİM

Askerlik borçlanması için bekleyen Mesut Gürses "Bugün askerlik borçlanması yapmak için geldim. 300 gün eksiğim var. Onu tamamlayacağım. Onu tamamlayınca inşallah emekli olacağım. Bu düzenleme iyi oldu. Ama yıl sonuna gelmesi nedeniyle yoğunluk var. Hepimiz için hayırlısı olsun" dedi.  Eşinin 'Doğum borçlanması'nı yapan İsmail Dursun "İşlemlerimizi yaptık. Hayırlısı bakalım. Umutluyuz. Zam gelecek diye doğum borçlanmasını yaptık" dedi.

EYT'Yİ 7 GÜN İLE KAÇIRDIM

EYT düzenlemesini 7 gün ile kaçıran Ayşegül Ceylan "Ben de EYT vurmayanlardanım. SGK girişim 15 Eylül 1999. 6 bin günüm var. 23 yıldır çalışıyorum ama emekli olamıyorum. 7 gün ile kaybettim. Bu da benim şanssızlığım dedi

"BİZİM İÇİN YILBAŞI HEDİYESİ OLDU" 

Bağcılar'daki Sosyal Güvenlik Kurumu binası önünde de yoğunluk vardı.

Kuyrukta bekleyen Rıza Barış "Askerlik borçlanmamı ödemek için geldim.  15 ay askerlik yaptım 450 gün ediyor. 1998 yılında girdiğim için borçlanmamı ödediğimde emekli olabiliyorum. Düzenleme süper oldu, çok mutluyum" dedi.  

Askerlik borçlanmasını yatırmak için gelen Ergün Çakmak "Tam 550 gün eksiğim var. 550 gün askerliğim var. Onu ödeyeceğim. Bu normalde bizim hakkımızdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sabah 08.15'ten beri buradayız" diye konuştu.  

1 buçuk saattir kuyrukta bekleyen Yılmaz Şengör ise "İşimizi inşallah bugün halledebileceğiz bu kuyruğa rağmen. Benim 25 yıldan eksiğim var. O yüzden askerlik borçlanmamı ödeyeceğim. İnanamıyorum çok mutluyum. Bizim için yılbaşı hediyesi oldu. Açıklama dün yapıldığı için bugün aşırı bir kuyruk var" ifadelerini kullandı.  

DHA

Kaynak: dha