BM Uluslararası Uyuşturucu ve Suç Ofisi tarafından hazırlanan "2023 Dünya Uyuşturucu Raporu"nu değerlendiren Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aslan, her 17 kişiden birinin uyuşturucu kullandığı bilgisinin oldukça kaygı verici olduğunu söyledi.

“Raporda belirtilen 296 milyon kişinin uyuşturucu kullanması gerçekten endişe verici bir durumdur. Uyuşturucu kullanımının yaygın olması, ciddi sağlık, sosyal ve ekonomik sorunlara yol açmaktadır. Bağımlılık, sağlık sorunları, suç oranlarının artışı ve toplumsal çöküş gibi bir dizi zarara sebep olmaktadır.

Uyuşturucu kullanımıyla mücadelede, sadece bağımlıları tedavi etmek değil, aynı zamanda tedarik zincirini ve kaçakçılığı engellemek, farkındalık yaratmak ve önleyici önlemleri güçlendirmek de büyük önem taşımaktadır. Bu çabalar, uyuşturucu kullanımını azaltmak ve toplumun genel sağlığını korumak için hayati öneme sahiptir.”

TÜRKİYE’DEKİ KAÇAKLAR UYUŞTURUCU TİCARETİNİN ANA ÖZNESİ!

"Kaçak geçiş noktalarının sayısı, uyuşturucu satıcılarına daha fazla fırsat sunmaktadır. Afgan kaçaklar ülkelerinden gelirken sırt çantalarında ne getiriyor? Uyuşturucu hammaddelerini de kendileriyle birlikte ülkemize sokuyorlar. Hiçbir denetime tabi olmayan kaçakların özellikle genç erkeklerden oluşması ve ülkemizdeki kaçak sayısıyla orantılı olarak uyuşturucu madde profilinin değişmesi en çok üzerinde durmamız gereken konu. Sığınmacılar uyuşturucu ticaretinin bir parçası haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Editör: Habererk Haber Merkezi