Gümüşhane'de deprem! Gümüşhane'de deprem!

Avrupa'ya ulaşma umuduyla yola çıkan bir grup sığınmacı, İstanbul'da insan kaçakçılarının tuzağına düştü. Bu çete, üç erkek ve iki kadından oluşan beş sığınmacıyı bir odaya kilitledi ve ailelerinden fidye talep etmeye başladı. Ayrıca, işkence gören bu kişilerin görüntülerini ailelerine göndererek korku saldılar. Üç ila dört gün süren işkencenin ardından, polis dün gece operasyon düzenleyerek mağdurları kurtardı ve çetenin bazı üyelerini yakaladı.

Suriye'den kaçarak Avrupa'ya geçmeyi uman sığınmacılar, İstanbul'a vardıklarında kaçakçılarla iletişime geçti. Beş kişilik grup, Edirne üzerinden Bulgaristan'a geçirilecekleri vaadiyle kandırıldı. Ancak, Edirne'ye gitmeyi beklerken, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bir eve götürüldüler.

Kaçakçılık şebekesi, sığınmacıların ailelerinden fidye talep etmeye başladı ve bu kişilere yapılan işkencelerin fotoğraf ve videolarını ailelere gönderdi. Halktv.com.tr'nin kaynaklardan edindiği bilgilere göre, paylaşılan fotoğraf ve videolar, bu kişilerin maruz kaldıkları korkunç işkenceleri gözler önüne seriyor.

Bir mağdurun yakını, çeteye 25 bin Euro fidye ödedi, ancak çete daha fazla para talep etti. İşkence gören kişilerin yakınları, avukatlar aracılığıyla durumu emniyet güçlerine bildirdi. İstanbul polisi, sığınmacıların alıkonulduğu eve baskın düzenleyerek, işkence gören beş kişiyi kurtardı ve çetenin bazı üyelerini gözaltına aldı.

Kaynak: Halk TV- Dinçer Gökçe