Türkiye'de sığınmacı sorunu giderek büyüyor. Suriyeli ve Afganların neden olduğu asayiş sorunlarının ardından şimdi de Kamerunlular yaptıkları hadsiz açıklama ile gündeme geldi. Bir grup Kamerunlu, Türk polisini hedef alarak, eylem yapacaklarını açıkladı.

Türkiye’de Afrikalıların kurduğu Kamerun örgütünün yaptığı açıklamaya ilişkin bir video sosyal medyada yayıldı. Vatandaşlarının polis tarafından şiddet gördüğünü iddia eden örgüt, Türk polisini hedef alan hadsiz açıklamada, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarının haksız yere tutuklandıklarını, sınır dışı edildiklerini ve konutlarına baskınlar yapıldığını ileri sürdü.

Açıklamada, "Türk Toplarında insanlarımızın maruz kaldığı… araştırmamı geliştirdim ve buldum ki birkaç vatandaş istismara maruz kalıyor. Türk Polisleri tarafından kötüye ve tutuklamalar, oturma izinlerinin kaldırılması, konutlara yapılan saldırılar, tekrarlanan sürgünler Kamerun makamlarına danışmadan" denildi.

Kamerunlular, sınır dışıları protesto etmek için 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü Edirne'de protesto yürüyüşü gerçekleştireceklerini bildirdi.

Editör: Yadigar Hanım