Arzu GÜVEN/Habererk

Düğünde Takılan Takılar: Damadın mı, Gelinin mi? Düğünde Takılan Takılar: Damadın mı, Gelinin mi?

FETÖ'cü damgasıyla aklanır mı?

Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesinin yankıları sürüyor.Toplumun her kesiminin lanetlediği suikastle ilgili soruşturma devam ederken, şüphelilerden 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 Sinan Ateş 'e sahip çıkmayan bazı çevrelerin FETÖ 'cü suçlamasıyla cinayete 'hafifletici sebep ' oluşturmaya çalışması kamuoyunda tepkilere neden oldu. Ateş 'i tanıyanlar, yaşananlara isyan ederken "Rahmetli, çocuklar sağda solda serserilik peşinde koşmasın diye çok uğraşırdı. Her ülküdaşımdan bir doğu dilini, bir batı dilini öğrenerek dünyayı Türkçe okumalıdır  diyen ve bu uğurda fedakarca çalışan iyi bir Türk Milliyetçisi idi" sözleriyle anlatıyor.

 İSMAİL SAYMAZ
SİNAN ATEŞ FETÖ KOMİSYONU 'NUN BAŞINDAYDI...

Gazeteci İsmail Halk TV 'deki köşesinde, Ateş 'in 15 Temmuz darbe girişimi sonrası MHP'deki FETÖ Komisyonu'nun başında olduğunu yazdı.
Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
En son organize suç örgütü lideri Kürşad Yılmaz sahneye çıktı ve öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’i “FETÖ ajanı” ilan etti.
Bu iddiayı ilk olarak Ülkü Ocakları ile bağlantılı olduğu iddia edilen Orhun Haber sitesi ortaya atmıştı. Ateş, öldürülmesinden birkaç saat önce bile Twitter’da paylaştığı ileti ve fotoğrafların altında Ülkücüler tarafından FETÖ’cülükle suçlanıyordu.
Halbuki…
Ateş, babadan ülkücü.
Lise ve üniversite yılları Ülkü Ocağı’nda geçti
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’la baba-oğul gibiydi. Ateş, 2007-2019 yıllarında Büyükataman’ın TBMM’de danışmanıydı.
Ateş, 15 Temmuz sonrası MHP’deki FETÖ Komisyonu’nun başındaydı.
15 Temmuz sonrası kamudan çok sayıda FETÖ’cü çıkarılırken, kimi MHP’liler ve Ülkücüler de ihraç edildi. Bu kişiler yaşadıkları il ve ilçelerde MHP örgütlerine başvurarak, Ülkücü olduklarına ilişkin referans buldu. MHP’liler de isimleri listeleyerek, genel merkeze gönderdi.
MHP Genel Merkezi, ‘mağdurların’ taleplerini karşılamak için Büyükataman başkanlığında komisyon kurdu. Ancak Büyükataman ilgilenemediği için komisyonun başkanlığını Ateş üstlendi.
Ateş, iki yıl boyunca başvuruları kabul etti.
Generalleri, emniyet müdürlerini, yüksek bürokratları dinledi. Bakanlıklara ve OHAL komisyonlarına listeler yolladı.
Ateş’in yazı ve listeleri doğrultusunda çok sayıda kişi işe geri döndü.
Ateş, eğer FETÖ’cüyse neden böyle kritik bir göreve getirildi?
Nasıl Hacettepe Üniversitesi’nde akademisyen olabildi?
FETÖ’cülük suçlaması, Ülkücülerin teşkilat içi kavgasına alet ediliyor. Kimileri FETÖ’cülük suçlamasını, cinayetin hafifletici nedeni olarak ileri sürebiliyor!
 

YILMAZ ÖZDİL'İN  'MUSTAFA KEMAL' KİTABININ SATIŞ FİYATINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ...

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Yılmaz Özdil'in 'Mustafa Kemal' kitabının özel baskısının 2 bin 500 TL'den satışa sunulmasına tepki gösterdi. "Büyük Gazi'nin hayatı üzerinden servet avcılığı yapması büyük bir utanç vesilesidir" diyen Ateş, Türkiye genelinde 1881 adet 'Nutuk' dağıtmıştı.
950 yıllık klasiğimiz Kutadgu Bilig’i Türk çocukları ile buluşturan Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş Bey'in o videoları sosyal medya kullanıcıları tarafından izlenme rekorları kırıyor.

nutukk



 

Editör: Bumin Kağan Muti