Mersin Ülkü Ocakları eski Başkanı Çağrı Ünel, 9’u Ülkü Ocakları üyesi, 2’si Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) yönettiği Etimesgut Belediyesi çalışanı olmak üzere 11 kişinin saldırısına uğramış, kavgada ruhsatsız tabancasıyla ateş eden Ünel, Emrullah Kaplan’ın ölümüne neden olmuştu.

Ssoyal medyadan yaptığı  paylaşımlarla Sinan Ateş'e yakınlığıyla bilinen Ünel'in 'cinayet' suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Eski Ülkü Ocakları Başkanı, 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimleri ile 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Ünel'e, cinayet suçlamasıyla müebbet hapis verildi. Ceza, Ünel'e haksız fiil nedeniyle 12 yıla düşürüldü. Daha sonra Çağrı Ünel'e 6'da 1 oranında 'iyi hal' indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 10 yıla düşürdü.

Ünel'e saldıran 11 kişiden 10'u ise basit yaralama suçundan 7’şer ay cezasına çarptırılırken, bu cezalar ertelendi. Mahkeme, Bursa, Adana ve Urfa'daki mahkemelerde benzer suçlar nedeniyle ceza alan sanıklar S.A, N.S, H.C, İ.Ç. ve C.G’nin dosyalarının bu mahkemelere gönderilmesine karar verdi.

"KASITLI  OLARAK KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM"

Ünel, davanın 16 Haziran'da görülen karar duruşmasında, hayatını kaybeden Emrullah Kaplan ve kendisine saldıran diğer 10 kişiyi tanımadığını belirterek, olayın yaşandığı gün, üzerinde bulunan 200 bin lirayı bankaya yatırmaya gittiğini, yağma ve gasp edilme korkusuyla babasına ait ruhsatsız silahı da bu nedenle yanına aldığını anlattı. Saldırıya uğrayınca rastgele ateş açtığını savunan Ünel, "Kendi silahımla ben öldürülecektim. Kasıtlı olarak kimseyi öldürmedim" dedi.

Ünel’in avukatları ise çok sayıda kişinin ani saldırısına uğryan sanığın şok, korku ve endişe içinde silahına sarıldığını, silahın sanıklarla boğuşma sırasında ateş aldığını savundu.

SANIKLAR İDDİALARI REDDETTİ

İddianamede Çağrı Ünel’e saldırı düzenlemek ve saldırıyı videoya kaydetmek üzere Adana’dan toplu halde Mersin’e gelerek, keşif yaptıkları, saldırı yerini belirledikleri iddia edilen  8’i Adana Ülkü Ocakları üyesi, 2’si MHP’li Etimesgut Belediyesi çalışanı oldukları belirlenen sanıklar saldırı için organize oldukları iddialarını reddetti.

Adana’da buluşarak, Mersin’e gezmek için geldiklerini ve Mersin’de bir otelde kaldıklarını belirten sanıklar, Çağrı Ünel’i tanımadıklarını iddia etti. Kuvayı Milliye Caddesi'nde araçlarını park ederken Ö.A’nın Çağrı Ünel’le kavga etmesi nedeniyle olay yerine gittiklerini iddia sanıklardan Ö.A. Çağrı Ünel’i tanıdığını, sosyal medyada aralarında tartışma olduğunu, Mersin’e gezmek için geldiğini, Çağrı Ünel ile tesadüfenkarşılaşınca arkasından koşup vurduğunu ve aralarında boğuşma çıktığını anlattı.

"BANKADA YÜZ TANIMA SİSTEMİYLE İŞLEMİ YAPIYORDUM"

Çağrı Ünel’e yapılan saldırıyı videoya kaydetmekle suçlanan S.A. da iddiaları reddederek, olay sırasında bankamatikten yüz tanıma yöntemiyle işlem yaptığı için telefonunun yüz hizasında olduğunu ifade etti. T.S. ise olay esnasında sanıklardan A.A. ile kaldırımda sohbet ettiğini, kavganın çıktığını görünce olay yerine gittiğini, ancak çekim yapmadığını kaydetti.

Çağrı Ünel’in avukatları ise maktulün de aralarında olduğu 10 kişilik grubun Çağrı Ünel’e bıçakla saldırdığını, saldırıdan önce Ünel’in evinin etrafında yaptıkları keşfin HTS kayıtlarından anlaşıldığını, saldırı için ıssız ve tenha bir sokağa gitmesini beklediklerini, Ünel'in banka işlemlerini yaptığı esnada sanıkların tamamının bankanın bulunduğu cadde ve sokakta olduklarını, sanıkların hepsinin telefonlarının o süre içinde baz aldığını ve saldırının organize şekilde yapıldığını iddia etti.

Editör: Yadigar Hanım