Ayşe Ateş, X Hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: “Yılın bu son gününde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün devlet büyüklerimize bir kez daha seslenmek istiyorum: Yeni yılda güzel haberler almak, tatmin edici gelişmelere uyanmak istiyoruz. Unutulduğu, es geçildiği, fark edilmediği gafletine düşen diğer faillerin de bir bir yakalandığını görmek istiyoruz. Güvenli sokaklarda yürümek, korkusuz ve özgür yaşamak istiyoruz. Adalet istiyoruz.”

Ayşe Ateş’in açıklamaları şöyle:

Özgür Özel'e yapılan Mesir macunu yorumuna gülmekten kırılacaksınız Özgür Özel'e yapılan Mesir macunu yorumuna gülmekten kırılacaksınız

Bir yıl daha bitti ama kalpteki sızı dinmedi, yürekteki yangın sönmedi, ruhtaki acı bitmedi. Tam bir yıldır kör kuyudayız. Çıkmak için elimizi uzatıyoruz ama yukarıdan bir el bize uzanmıyor. Karanlıktayız, tepemizde bir ışık yanmıyor. “Devletimiz, devletimiz!” Diyoruz. Devletimiz bizi duymuyor. Haykırışlarımıza, karşı bir ses gelmiyor. 

Hâl böyle olunca; kızlarım ve ben uyku uyuyamazken beni ebedî yalnızlığa, evlatlarımı bir ömür boyu  babasızlığa itenler cezasız geçen her günün gecesinde yorganı üzerine örtüp bir sonraki günün de cezasız kalacağı inancıyla horultu çıkararak rahat bir uyku çekiyor.

Biliyoruz ki devletimiz güçlü, devletimiz köklü, devletimiz sabırlı. Fakat anlamıyoruz: Devletimiz, bu alçak cinayete karışan bütün faillere gündüzleri dar, geceleri zindan etmek için daha ne bekliyor? Peşimize takılan bir gölgenin ensemize dayayacağı soğuk namlunun korkusundan kurtarılmamız, bu kör kuyudan çıkarılmamız için daha kaç gün, kaç hafta, kaç ay, kaç yıl geçmeli? Bilmem kaç çocuk daha babasız, bilmem kaç kadın daha dayanaksız, bilmem kaç anne daha evlatsız kalmalı?

Yılın bu son gününde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün devlet büyüklerimize bir kez daha seslenmek istiyorum: Yeni yılda güzel haberler almak, tatmin edici gelişmelere uyanmak istiyoruz. Unutulduğu, es geçildiği, fark edilmediği gafletine düşen diğer faillerin de bir bir yakalandığını görmek istiyoruz. Güvenli sokaklarda yürümek, korkusuz ve özgür yaşamak istiyoruz. Adalet istiyoruz.

Son olarak bir yıldır bizimle birlikte "adalet" mücadelesi veren herkese bir kez daha teşekkür ediyor, 2024 yılının adalete olan inancımızın yıkılmadığı, devletimize duyduğumuz güvenin sarsılmadığı bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Editör: Habererk Haber Merkezi