Seçim çalışmaları kapsamında Denizli’de temaslarda bulunan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Seçimlerin son haftasına girilirken yarışın daha da kızışacağını söyleyen Oğan, şunları dile getirdi:

“Türkiye'yi germeye çalışacaklarını buradan ifade etmek ve uyarmak isterim. Hatırlarsanız ben cumhurbaşkanı adaylarından randevu talep etmiştim. Seçim güvenliği gündemli bu randevu talebimize Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın İnce olumlu cevap vermişti ve kendileri ile görüşmüştük.

Benim bir gizli gündemim vardı. Bu gizli gündemimle cumhurbaşkanı adaylarıyla görüşürken şunu hedeflemiştim; hem seçim güvenliğini konuşalım hem de Türk Milletine cumhurbaşkanı adaylarının cenge gitmediğini, kavgaya gitmediğini, savaşa gitmediğini, cumhurbaşkanı adaylarının konuşabileceklerini gösterelim istedim.

Sayın İnce ve Kılıçdaroğlu ile görüşmemiz toplumun bütün katmanlarında müspet etki yarattı. Maalesef ki Sayın Erdoğan'dan bu güne kadar randevumuza olumlu veya olumsuz herhangi bir geri dönüş almadım.

Buradan çağrıda bulunuyorum; Sayın Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylarının görüşebileceğini, konuşabileceğini toplumun seçime gittiğini savaşa gitmediğini, sonuçta dört cumhurbaşkanı adayından birisinin seçimi kazanacağını ama kim kazanırsa kazansın diğer üç adayın bu toplumun içinde büyük bir desteğe sahip olacağını, o sebeple de bizlerin konuşmamız gerektiğini, toplumu germememiz gerektiğini bilmenizi isterim.”

“ADAMLARINA SAHİP ÇIKSIN”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun '14 Mayıs siyasi darbe girişimidir' sözünü de değerlendiren Oğan, “Sayın Erdoğan'a şunu da hatırlatmak isterim; adamlarına sahip çıksın” diye konuştu. Oğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adamlarını gemlesin. Adamlarının biri İçişleri Bakanı… 14 Mayıs'a darbe olarak nitelendirdi. Hem darbe olarak nitelendirdi hem de kendisi milletvekili adayı. Buradan Süleyman Soylu'ya sesleniyorum ve diyorum ki; madem 14 Mayıs bir darbe girişimidir, sen niye milletvekili adayısın? Adamsan çekil. Madem bu bir darbe girişimi sen bu darbe girişiminin niye bir parçasısın.

Editör: Habererk Habererk