ATA İttifakı'nın ortaklarından Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ittifaktan ayrılışının ardından Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alan Sinan Oğan ile ilgili çarpıcı iddialarla bulundu. 

Cumhuriyet TV'de Ebru Birçak Edebali'nin sorularını yanıtlayan Öz, Sinan Oğan'ın makam için Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldığını belirterek, Oğan'ın ittifakı dağıttığı toplantıda "Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak. Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz" dediğini aktardı.

Öz, kararının sebebini sorduğu Oğan ile aralarında geçen konuşmaya ilişkin şunları söyledi:

"Ben sebebini sordum. Bana 'Hocam, yüzde 49 buçuk aldı AK Parti. Biz destek verirsek seçilme ihtimali yüksek. Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak. Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz' dedi. Ben de 'Biz AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapıyoruz. Biz muhalefetiz. Bir makam veriyor diye mi tercih edeceğiz? Benim siyasi ahlakıma uygun değil' dedim."

"GAFFAR OKKAN VE GONCA KURİŞ'İN KEMİKLERİNİ SIZLATTI"

Cumhur İttifakı'nı destekleyen Sinan Oğan'ın geçmişte söylediği "HÜDA-PAR ile bir ülkücü seçmeni aynı sandığa kessen götüremezsin" sözlerini hatırlatan Vecdet Öz, "15 gün sonra ne değişti? Gaffar Okkan'ın, Konca Kuriş'in kemikleri sızlamaz mı? Sinan Oğan nasıl bunun hesabını verecek" diyerek tepki gösterdi.

Siyasetin ilkeli ve etik yapılması gerektiğini vurgulayarak, ülkenin ilkesizlik yüzünden bu hale geldiğine değinen Öz, "Biz makam hesabı yaparak yola çıkmadık. Şimdi Sinan Oğan 2 milyon 800 bin seçmenin yüzüne nasıl bakacak? O seçmen Sinan Oğan'a AK Parti'ye gitsin diye mi oy verdi? Bu seçmen Sinan Oğan'a oy vermedi. Ümit Özdağ'a da, bana da oy vermedi. Tepki oyudur bu. Bizim söylemlerimize oy verdiler" ifadelerini kullandı.

"SİZİ İLKELİ DURUŞTAN İLKESİZ POZİSYONA GEÇİREN NEDİR?"

Öz, Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı destekleme kararında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ikna ettiği iddialarına da elinde belge olmadığı için yorum yapmak  istemediğini söyledi. 

Oğan'a "Sizi ilkeli duruşunuzdan ilkesiz pozisyona geçiren nedir? Türk milletçiliğinden, Atatürkçülükten mi vazgeçtiniz?" diye soran Öz, "Üzerinizde baskı mı var' diye sormak lazım. Eğer korktuğunuz bir şey varsa siyaset yapmayın. Siyaset korkmadan yapılacak, onurluca yapılacak bir vazifedir. Böyle onursuzca yapılamaz." şeklinde konuştu.

Editör: Yadigar Hanım