Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları kapsamında başlatılan “SİPER Ürün-1 ve HİSAR Projelerinin Seri Üretim Sözleşmeleri imzalandı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, imza töreninde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Bugün imza törenine şahitlik ettiğimiz kapsamı genişletilen anlaşmaların, yerli-millî savunma sanayimizin gelişmesine yönelik önemli adımlardan biri olduğunu değerlendiriyorum. Yeni bir başarı hikâyesinin yazılmasına vesile olacak bu sözleşmelerin ülkemize, asil milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve savunma sanayi paydaşlarımıza hayırlı-uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Yeni araba satın alırken nerelere dikkat edilmelidir! Yeni araba satın alırken nerelere dikkat edilmelidir!

Artık Türkiye; sahip olduğu teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi, mühendislik yetenekleri ile yerli ve millî teknoloji hamleleri doğrultusunda kritik teknolojilerin üretim üssü konumundadır. Bugün imza törenini icra ettiğimiz yüksek teknoloji ürünü sistemlerimiz de savunma sanayinde ulaştığımız bu üstün seviyeyi daha ilerilere taşıyacaktır. Vizyon ve hedefleri ile ülkemizi her alanda olduğu gibi savunma sanayi alanında da söz sahibi ülkelerden biri konumuna ulaştıran Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan bir kez daha şükranlarımızı arz ediyorum. İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı; savunmanın, kalkınmanın, üretimin yüzyılı olacaktır.

Editör: Habererk Haber Merkezi