Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zammın ardından iğneden ipliğe her şeye zam gelmeye devam ediyor. Son olarak fırsatçı site yöneticileri de aidatlara fahiş ornda ara zamlar yapmaya başladı. Konu ile ilgili çalışma başlatan bakanlık, fahiş oranda zam yapan yöneticilere dava açılabileceği ve görevden alınabileceğini duyurdu.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, bazı lüks sitelerde aidatlar kiralarla neredeyse eşitlendi. Asgari ücrete gelen zammı fırsat bilen bazı site yöneticileri, bu zammın çok üstüne çıkarak aidatları yüzde 70’e varan oranlarda artırdı. Site aidatlarına gelen fahiş zammın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçerek, konuya ilişkin çalışma başlattı.

PROFESYONEL ŞİRKETLER YÖNETECEK

Bakanlığın site aidatlarına ilişkin hazırladığı proje kapsamında, bütün site yönetimlerinin profesyonel şirketler tarafından yönetilmesi ve apartman yöneticilerinin sınavlara tabi tutulması gündemde. Aidatlara ise enflasyon dışında zam yapılaması engellenecek. Sitelerde 2 yıldan fazla yöneticilik yapılamayacak ve yönetimlere sertifika zorunluluğu getirilecek.

Bakanlık, ayrıca asgari ücretten sonra aidatlara zam yapan yöneticilerin şikâyet edilmesini isteyerek, enflasyon üzerinde zam yapan yöneticilere dava açılıp, görevden alınabileceğini duyurdu.

Editör: Yadigar Hanım