CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesinin ardından siyasi kulislerde 5 MHP milletvekilinin de İYİ Parti'ye geçeceği ileri sürülüyor.

Bu milletvekillerinin önceden “Genel Başkan Bahçeli'ye ters düşen vekiller olduğu” belirtilirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de 9 Nisan'da partisinin milletvekillerine verdiği yemekteCHP'den İYİ Parti'ye geçecek milletvekilleri olabilir. İYİ Parti'nin tazyikiyle CHP'den gidenlerle Meclis'te bir grup kurulabilir. MHP'de siyaset yapan milletvekilleri de bu duruma karşı uyanık olsun. Çünkü bizim içimizden de 5 milletvekilinin İP'e (İYİ Parti) gitmesi söz konusu olabilir” dediği ileri sürülüyor.

BAHÇELİ: BİZDEN 5 VEKİL İYİ PARTİ’YE GEÇEBİLİR

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bir süre önce MHP'li vekillerle yemekte bir araya geldi. İddiaya göre; bu toplantıda Bahçeli, “CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçeceğini” belirtip “Bizden de 5 vekil İYİ parti'ye geçebilir” dedi.

Kulislerde, MHP'den hangi vekillerin İYİ Parti'ye geçebileceği konuşuluyor. Kulislerde İYİ Parti'ye geçeceği konuşulan isimler şöyle: Kadir Koçdemir, Atila Kaya, Oktay Vural, Oğuz Tor ve Zihni Açba.

İSTİFA İDDİASINA YALANLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başkanlık sistemine referandumda “evet” diyecekleri açıklamasının ardından genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, istifanın söz konusu olmadığını söyledi. İstifa edeceği iddiaları ortaya atılan Oktay Vural’ın da bunu reddettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim