AKP'den CHP’ye geçen belediye kayıp personeli arıyor

AKP'den CHP’ye geçen belediye kayıp personeli arıyor
31 Mart yerel seçimlerde AKP'de olan belediye CHP'ye geçti. CHP'nin yeni belediye başkanı yüzlerce personelinin kayıp olduğu söyledi.

Antalya Kaş Belediyesi’nin yeni başkanı Erol Demirhan, göreve başlar başlamaz belediyenin zor durumunu kamuoyu ile paylaştı. Önceki dönemlerde AKP tarafından yönetilen ve 31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP adayı olarak yüzde 53.9 oy alarak kazanan Demirhan, belediyenin savurganlıkla dolu ve borç içinde olduğunu belirtti.

Demirhan, belediyede yapılan ilk incelemelerde, “418 personelin olduğunu ancak bunların nerede ve ne iş yaptıklarının bilinmediğini, maaş ödemek için kasada para olmadığını” ifade etti. Mali durum hakkında da konuşan Demirhan, belediyenin 400 milyon lira borcu olduğunu ve İller Bankası’ndan gelecek parayla ancak personel maaşlarının ödenebileceğini dile getirdi.

Ayrıca, sahil yolunda yapılan çalışmaların maliyetinin 6 milyon 250 bin lira artı KDV olduğunu ve bu gibi yüksek harcamaların belediye bütçesinden karşılandığını vurguladı. Eski meclis üyelerine de eleştiride bulunan Demirhan, geçmiş dönemde yapılan şakşakçılığın yerine, mevcut açıkların meclis üyeleriyle birlikte kapatılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.